El portaveu del Grup Municipal del PSC de l’Ajuntament de Sant Celoni, Eduard Vallhonesta, ha demanat, en la darrera sessió plenària ordinària, la convocatòria d’un ple extraordinari monogràfic per tractar la qüestió de la neteja del municpi que, des d’aquesta formació política, s’assegura que “és un problema greu”. En aquest sentit, el regidor socialistaha explicat que en els darrers mesos s’han pogut veure herbes de metre i mig d’alçada, papereres en parcs públics i infantilsplenes fins al capdamunt, trastos a les voreres i la recollida  selectiva desbordada. “Hi ha un problema de fons que s’ha d’abordar”, ha etzibat Eduard Vallhonesta.

En aquesta línia ha explicat, també, que des de fa temps que els diversos partits de l’oposició ja ho han posat sobre la taula diverses vegades en els plens i sembla “que l’equip de govern no acaba de percebre la brutícia que sí que veiem els altres partits”. Aquesta diversitat de punts de vista és el que ha portat al PSC de Sant Celoni a demanar un ple extraordinari per tractar aquest tema i ha demanat a la resta de partits que se sumin a la iniciativa “perquè és una qüestió que preocupa molt a la gent”.

“Tenim el model heretat de l’anterior equip de govern”

L’alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu (PDECat), ha recordat que l’oposició té la potestat de proposar plens i no hi haurà cap problema per convocar-lo si es demana. L’alcalde, ha recordat que s’està treballant amb el model de neteja contractat per l’anterior equip de govern l’anterior legislatura (PSC) i el números són fàcils de calcular i es calcularan. En qualsevol cas, Deulofeu, ha anunciat que el contracte s’ha acabat i s’està treballant per una nova licitació del servei en la qual “volem ampliar el servei per millorar la neteja que tenim actualment”.

També, en referència a la recollida selectiva, Francesc Deulofeu, s’ha recordat de l’anterior equip de govern que “una setmana abans que entressim a governar ens va deixar tota una modificació del sistema de contenidors que amb el temps s’han incrementat”.

Però, l’alcalde de Sant Celoni ha incidit de manera directa en la qüestió de l’incivisme “un tema més difícil de resoldre” i que amb tot i això “cada dia es passa a recollir, encara que la data de deixar els voluminosos és un dia concret i la deixalleria és oberta fins i tot els diumenges”. Deulofeu ha volgut deixar clar que el tema de la neteja “ens preocupa molt” i per això quan hem pogut identificar algun infractor s’ha multat. De tota manera, entén que aviat hi haurà eleccions municipals “hi toca posar llenya al foc”.

Sigui com sigui, el PSC insisteix que “no recordo un poble tant brut com ara”. Els ha recordat que fa tres anys que l’actual equip de govern és al capdavant de l’Ajuntament i “el tema s’ha d’entomar per trobar solucions adequades”.

Acceptar aportacions

Per la regidora d’ICV, Carmen Montes el tema de la neteja és un tema recurrent i per aquest motiu respon a l’alcalde “que no se li pot dir que faci  electoralisme perquè des de fa més de dos anys que em queixo que el poble és brut”. En aquest sentit, recomana a l’equip de govern que quan tots els grups ho posen sobre la taula els escoltin “perquè sino sembla que teniu la veritat de tot i els altres no podem aportar res”.

La CUP per la seva banda ha assegurat que des de l’equip de govern es mogui fitxa i que el nou model tingui èxit però alhora reclamen un pla de comunicació dirigit a la ciutadania perquè tinguin un coneixement aprofundit del nou model de recollida d’escombraries “hem de ser capaços d’explicar als veïns i veïnes que hi ha alternatives”, va dir el regidor Enric Saurí.

Comparteix...

Deixa un comentari

vint − un =