Al voltant d’unes cinc-centes persones s’han concentrat a quest vespre a la plaça de la Vila de Sant Celoni per condemnar l’atac feixista que han patit els membres de l’Assemblea de Joves de Sant Celoni, una entitat independentista del municipi que aquesta matinada cxelebrava el tercer aniversari de la seva fundació. “Exigim a l’Ajuntament de Sant Celoni i a totes les administracions públiques que protegeixin a la ciutadania de tots aquests atacs”, han dit representants de l’AJSC. També han remarcat que aquests fets les reafirmen en la idea que només organitzades podran combatre el feixisme.

Tal com hem explicat a www.laviladigital.com aquesta matinada cap a tres quarts de quatre una vintena de feixistes encaputxats han agredit membres de l’Assemblea de Joves de Sant Celoni, primer arreancant cartells de “llibertat preses polítiques” i altres elements de solidaritat amb la repressió de l’Estat. També han estat insultades, empentades, esgarrapades i envoltades. Dues joves han resultat ferides i han estat ateses a l’Hospital de Sant Celoni i no descarten presentar una denúncia.

500 persones a la concentració contra l’agressió feixista aquesta matinada. Foto: LVD

Els partits polítics condemnen l’agressió

L’Ajuntament de Sant Celoni ha emès un comunicat en el qual condemna fermament l’agressió feixista que han patit membres de l’Assemblea de Joves de Sant Celoni aquesta matinada quan estaven celebrant un acte festiu a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis i els fa arribar el seu suport i solidaritat. Convida a tothom a sumar-se a la  concentració prevista per avui diumenge a les 20 h a la plaça de la Vila en contra del feixisme.

Durant toit el dia les mostres de solidaritat de la majoria de partits polítics han expressat les mostres de solidaritat i condemna contra l’atac a les joves de l’Assemblea. En aquest sentit Junts per Sant Celoni i La Batllòria s’ha fet5 seu el comunicat de l’ajuntament de Sant Celoni, mentre que la CUP deia enm una piulada aquest matí “Condemnem fermament aquest atac, tot el nostre suport, companys!” i el PSC de Sant Celoni i La Batllòria ha condemnat enèrgicament tot tipus de violència. “Volem un Sant Celoni lliure de crispacions, i que poguem viure amb total llibertat d’expressió”. També ERC de Sant Celoni  i Podem han manifestat la condemna a l’agressió feixista d’aquesta matinada.

Contra els atacs feixistes Responem juntes., lema de la pancarta de l?assemblea Joves Sant Celoni. Foto: LVD

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc + 20 =