No puc passar per alt l’afalac que et fa el Sr Baró de Pam i Mig quan et diu que fa molt d’alt standing que una càmera vagi al “Fotocol” que has muntat. Amb aquest posat tant de coqueta, no sé que deuen pensar les feministes de la “Srta”… Si t’ho passes bé amb el paper de “prota”, em sembla bé. D’això es tracta aquests dies de Festa Major: De pasar- ho bé.

Amb aquests cursets que has fet deus haver anat a casa del Baró de Pam i Mig; és a dir, a algun dels castells que té. No sé si has estat al de les Agudes, Miravalls, Montclús… o a algun altre dels set castells de la conca de la Tordera. Segurament que deus haver anat al més proper per alló de les despeses, quantes menys, millor, per no trencar el pressupost de la Festa Major que l’equip de govern ens té congelat des de fa uns anys a tots els celonins. Tanmateix, alguna cosa s´haurà hagut de retocar aquest any per posar “mentor” i no remoure el pressupost.

En el teu rondar pels castells, hi avistaràs draps amatents sempre a les batzegades del vent, draps que no es cansen de pregonar territori; són draps de colors que serveixen de senyal. Si a més, en el teu rondar, ensopegues algun poble que celebra la Festa Major, veuràs que ho fan ornamentant els Pals, també amb draps. Talment com tu t’habilles per a la festa, els pobles baten al vent els draps per senyalar festa.

Quan vegis el mentor Sr Baró, que segur que en sap molt d’entremaliadures, pregunta-li perquè al nostre poble, Srta Muntanyetes, els draps que són senyal de festa, que són les nostres banderes, ens els tenen segrestats.

Esteve Rodoreda

Comparteix...

Deixa un comentari

vint − dos =