Adif i l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera han signat un conveni per a la cessió de l’ús d’espais de l’estació de ferrocarril d’aquest municipi del Baix Montseny.  El consistori destinarà l’edifici de viatgers a un Centre d’Informació i Promoció Turística del municipi com a porta d’entrada al Massís del Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera de la Unesco, i altres usos vinculats a l’explotació ferroviària, com sala d’espera per als usuaris, informació i venda de bitllets.

En concret, es cedeixen, per un període de 50 anys, els 455 metres quadrats de superfície construïda de l’edifici de viatgers i els 250 metres quadrats de la nau-magatzem del recinte ferroviari. A més, es contempla la possibilitat de disposar d’espais per a servei de restauració i d’un habitatge vinculat a l’esmentat servei i d’altres usos municipals d’interès públic, social i cultural, sense que en cap cas es puguin destinar els immobles cedits a un ús lucratiu d’interès particular. Per la seva banda, la nau magatzem es destinarà l’emmagatzematge de materials i vehicles de neteja i usos socio-culturals.

Protecció del patrimoni històric

Per a això, el consistori assumirà la rehabilitació dels immobles, el que permetrà la prestació d’activitats i serveis públics que contribueixin a satisfer les necessitats dels veïns. L’objectiu d’aquestes actuacions és contribuir a la protecció del patrimoni històric del municipi, ja que l’edifici de l’estació està catalogat en el Pla Especial de Béns d’Interès Arquitectònic, Natural i Cultural.

La cessió dels immobles es realitzarà sense percepció de cap contraprestació per part d’Adif, valorant-se, com a compensació econòmica de la cessió, la realització de les obres corresponents en un termini màxim de 10 anys. En el conveni, Adif i l’Ajuntament també manifesten el seu interès en dur a terme negociacions per a la cessió, en un futur proper, de l’ús dels terrenys existents a ambdós costats de la línia ferroviària per ampliar i millorar la zona d’estacionament de vehicles.

Comparteix...

Deixa un comentari

15 − quatre =