La llibertat dels presos i el retorn dels exiliats polítics ha estat una de les proclames més escoltades aquest matí en la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Celoni que, un any més ha començat al voltant del monument 11 de Setembre on institucions, partits polítics i entitats han participat de l’ofrena floral. Un acte que s’ha completat amb la lectura del manifest i el cant de Els Segadors.

La celebració, en cercavila d’entitats de cultura, s’ha traslladat a la nova plaça de l’1 d’octubre per celebrar el canvi de nom -fins ara era la plaça del Comte de Montseny- oficialitzant d’aquesta manera l’acord plenari del passat 26 de juliol d’aquest amb els dotze vots favorables de PDECat, CUP i ERC i els contraris de PSC i ICV. La lectura d’un manifest reivindicatiu recordant l’1 d’octubre de l’any passat i l’actitud decidida dels celonins i celonines en la defensa de les urnes i els col·legis electorals, un ball d’homenatge, diverses actuacions de cant coral i el desplegament de la placa han donat oficialitat a l’acte.

Els actes de commemoració de la Diada porten el segell de l’Ajuntament, l’Assemblea Territorial de Sant Celoni (ANC) i Òmnium Cultural del Baix Montseny, així com la col·laboració de diverses entitats del municipi.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 × un =