Unes dues mil persones arribades de diversos municipis del Baix Montseny s’han concentrat aquest vespre a la plaça de la Vila de Sant Celoni per expressar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics i líders socials independentistes que en el seu global condemna a gairebé cent anys de presó. La plaça s’ha emplenat de veïns i veïnes del Baix Montseny amb alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores.

En el comunicat que s’ha llegit s’ha remarcat que “això és l’Estat espanyol, un estat antidemocràtic. Un estat contra la llibertat, la llibertat d’expressió i els drets més fonamentals de les persones i això no ho acceptem i no ho acceptarem mai”. Els convocants de la concentració han assegurat que sempre defensaran Catalunya, els seus drets i les seves llibertats i mai deixaran sols ni soles “els nostres presos, les nostres preses, els nostres exiliats i les nostres exiliades. L’Estat espanyol no podrà aturar Catalunya ni els catalans ni a tota la gent de l’Estat que també ens fa suport”.

S’ha emplaçat a la no violència i a la desobediència civil “tenim aquest dret i l’exercirem”. S’ha fet un agraïment especial als estudiant que avui han estat a l’aeroport de Barcelona i s’ha tringut un record sentit per als familiars dels presos i les preses polítiques.

En la concentració d’aquest vespre també s’ha llegit el comunicat de l’ANC io Òmnium Cultural “aquesta sentència és un càstig a persones innocents. És la seva venjança al referèndum de l’1 d’octubre de 2017, el dia que recordarem sempre”.

Tall de la C-35 i l’AP-7

Abans de la concentració, diversos centenars de persones han tallat, malgrat la pluja que ha caigut després de les 6 de la tarda, la carretera C-35 a Sant Celoni com a mesura de protesta i rebuig contra la sentència del Tribunal Suprem. El tall, mentre ha durat, ha provocant importants retencions de trànsit tant en direcció Girona com en direcció Granollers.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × tres =