Breda, amb un cens de gairebé 500 immigrants, ha acollit aquest dissabte 9 de març una de les 1.000 reunions que la Fundació Nous Catalans farà entre aquest any i el que ve, fins a la data de la Consulta, sobre el futur nacional de Catalunya. L’objectiu, segons que va explicar Àngel Colom, president de la Fundació Nous Catalans, és fer conèixer als fills d’immigrants nascuts a Catalunya la tasca que fa aquesta entitat vinculada a l’àmbit d’immigració de CDC i també les claus per entendre el procés cap a l’estat propi per a Catalunya.

Un grup de senegalesos i gambians residents a Breda i adaptats al tarannà del municipi van poder conèixer de primera mà el perquè d’un procés, la seva necessitat, els obstacles que hi posa l’Estat espanyol i l’ofegament econòmic que es perpetra des del govern espanyol a Catalunya. Àngel Colom va dir que conèixer les claus del procés és vital “perquè molts de vosaltres podreu votar”, dirigint-se a aquest grup de bredencs. També recalca que quan existeixi l’Estat Català, obtenir la nacionalitat catalana per a tots els immigrants serà més fàcil “perquè tenim desig d’integració”. Colom, però, va dir que per ser català s’ha d’estar a les verdes i a les madures “tothom ha de tenir els mateixos drets, les mateixes obligacions i les mateixes oportunitats. Ningú regala res a ningú, tots som corresponsables”.

Estimar-se Catalunya
Als nous catalans Àngel Colom els va demanar que estimin Catalunya sense deixar d’estimar el seu país d’origen i que es comprometin en un projecte comú “sempre hem estat solidaris i per això desitgem que els espanyols d’origen que viuen a Catalunya també s’estimin el procés ja que també els beneficia”.

El president de Nous Catalans tanmateix va explicar que el camí no el fan sols ja que s’han arribat a acords amb ERC i diverses entitats entre quals hi ha Òmnium Català i Plataforma per la llengua. El dia 25 de maig Dia de l’Àfrica es convidarà a nous catalans a visitar el Parlament de Catalunya.

L’acte de Breda ha estat impulsat per l’agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya a iniciativa de Joan Pere Le Bihan, expresident expresident de ‘La Bressola’ de la Catalunya Nord, que ara viu a Breda i des de fa poc és militant de CDC. També van ser-hi presents Èric Bertran, president de NousCatalans.joves; Latifa El Hassani, coordinadora de l’espai Catalano-marroquí; Miquel Molina i Jordi Garcia que van ser rebuts, a l’Ajuntament de Breda, per la tinent d’alcalde Teresa Martorell, acompanyada pels regidors Joan Miquel Terrades i Judit Cortada i altres militants i simpatitzants.

A l’acte celebrat al Centre Cívic també hi havia el cap de llista del Grup Municipal d’ERC, Dídac Manresa i el regidor de Tots per Breda, Jaume Anglada.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats