Amb l’objectiu de promoure la prevenció de situacions de violència de gènere o masclista en contextos de festa i atendre’n possibles casos, Sant Celoni estrena aquesta Festa Major un Punt Lila. Estarà ubicat a l’espai de barraques i concerts durant les nits de divendres 7 a diumenge 9 de setembre i actuarà com a espai d´informació, assessorament i, si cal, d´activació del protocol. L’espai el portaran dues professionals que atendran els dubtes i possibles casos amb total confidencialitat. El contacte telefònic en cas de necessitat és el 638 83 78 33.

El Punt Lila forma part del protocol creat pel col·lectiu Gita de Bruixa, un document on es tracta el tema de les violències en diferents àmbits i marca unes pautes a seguir, en temes de prevenció, sensibilització i acció. A més a part del Punt Lila s’ha promogut la formació de les persones que atenen les Barraques.

Verònica Guix Ruiz i Laia Arnau, comunicant sobre el Punt Lila

El treball d’aquest col·lectiu juntament amb l’Ajuntament de Sant Celoni, i la PIEG – Plataforma d’iniciatives per l’equitat entre gèneres- ha permès que es fessin accions de sensibilització de la ciutadania mitjançant falques radiofòniques i altres elements d’informació i visibilització.

El Protocol d’actuació contra les agressions masclistes en espais lúdico festius del Baix Montseny es presentarà en un acte el proper dijous 6 de setembre, a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila en el marc de la presentació pública del col·lectiu Gita de Bruixa.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar recentment la promoció d’accions preventives en aquesta línia, posant l´accent en la importància de la cooperació amb el món associatiu que també hi treballa. Passades les festes totes les implicades faran una valoració de les actuacions per tal de definir les formes de continuïtat i l´ampliació de les actuacions de prevenció durant tot l’any a altres contextos festius.

Comparteix...

Deixa un comentari

17 − onze =