El municipi d’Arbúcies, ha commemorat aquest cap de setmana la victòria davant les tropes borbòniques ara fa tres cents anys. El Combat d’Arbúcies es va produir el 14 de gener de 1714. Aquest cap de setmana més d’un centenar de persones caracteritzades de Miquelets i soldats de les tropes borbòniques han protagonitzat diversos enfrontaments armats a diversos llocs del poble, culminant aquest matí amb el combat que s’ha fet al Passeig de la riera d’Arbúcies.

Els actes de commemoració del combat es van iniciar el mes desembre amb la presentació d’un conte sobre els fets ocorreguts a la vila d’arbúcies el 1714 i varen continuar el dia 14 de gener amb una marxa d’atxes per retre homenatge als herois d’Arbúcies i municipis veïns que varen participar en el combat. Aquest cap de setmana s’ha fet una recreació dels fets succeïts ara fa tres cents anys, que ha comptat amb una bona acollida de públic tot i les inclemències del temps.

Els actes han finalitzat aquest migdia amb una lectura dramatitzada del Combat d’Arbúcies i de poemes patriòtics. Minuts abans l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha fet entrega als alcaldes de Sant Hilari Sacalm, Espinelves i Viladrau, d’un diploma en homenatge als herois que van lluitar i vèncer en el Combat d’Arbúcies

L’alcalde, Pere Garriga, ha manifestat que “la intenció es que Arbúcies es situï en el panorama nacional com una vila important en el context de la Guerra de Successió”. En aquest aspecte ha destacat “la importància de mantenir viva la memòria d’aquests fets perquè demostren la solidaritat entre els pobles veïns i una manera de fer i de ser d’aquestes contrades”.

tricentenari arbúcies2

tricentenari arbúcies3

fotos David Batlle

Comparteix...

Deixa un comentari

onze + 3 =