Les regidories de Turisme i Cultura de l’Ajuntament d’Arbúcies han llençat una campanya de promoció integrant els elements turístics i patrimonials. La mesura més important que portaran a terme és repartir 10.000 entrades gratuïtes al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, per les botigues, cases rurals, càmpings, apartaments, hotels i altres establiments comercials i turístics per tal d’oferir un al·licient suplementari als visitants del poble en l’inici de l’any.

L’alcalde d’Arbúcies explica que es pretén oferir una bona promoció turística perquè “som un poble de mitja muntanya, situat al mig d’una gran vall que porta el nom del municipi, en un espai extraordinari i que, ja de per si, ofereix un entorn natural i uns al·licients turístics immillorables”. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Maria Tayeda, incideix en el fet que “estem a ple Parc del Montseny i a tocar del Castell de Montsoriu, hi ha mil excursions per a fer, tant a peu com amb bicicleta, per camins i al costat de rieres”. També afegeix que hi ha una oferta lúdica amb piscines, pistes de tennis i pàdel i camp de golf, entre d’altres possibilitats.

La campanya que ara comença s’allargarà fins que s’hagin esgotat les 10.000 entrades gratuïtes que estan a disposició dels establiments turístics i comercials de la vila. Arbúcies té una capacitat turística de 578 places, de les quals 327 en càmpings, 147 en cases rurals, 88 en aparthotels i 16 en hotels. El poble compta amb 19 restaurants amb una oferta molt variada i de qualitat, un d’ells Les Magnòlies amb una Estrella Michelin. “crec que amb aquesta promoció el museu s’insereix encara més en el teixit econòmic d’Arbúcies”, explica Jordi Tura, director del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. En aquest sentit, considera que és important que una entitat tan emblemàtica per al poble formi part dels elements fonamentals de promoció turística. “És una bona manera de donar a conèixer el  nostre patrimoni. I també és una forma d’acostar a la gent a conèixer les noves realitzacions museogràfiques que han millorat moltíssim la nostra instal·lació”, conclou el director museístic.

La Gabella: 50.000 visitants

El Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, ubicat en un edifici del segle XVII al centre de la vila d’Arbúcies, amb prop de 50.000 visitants i usuaris de serveis, constitueix en aquests moments el principal centre de difusió turística i patrimonial de Catalunya. Entre els molts elements que s’hi poden trobar destaca una sala dedicada a les troballes que s’han fet al Castell de Montsoriu, el millor Castell gòtic de Catalunya, i especialment una gran vaixella de ceràmica del segle XVI. La primera planta està dedicada a l’evolució de les diferents formes de vida al Montseny: agrícola, forestal i oficis tradicionals. I a la segona, es mostra la industrialització de la zona i s’hi pot trobar una tartana de finals del segle XIX i un dels primers autocars, encara de fusta, fabricat a Arbúcies a principis del segle XX. En l’última reforma es va incorporar també un mur escenogràfic que reprodueix un bosc del Montseny, amb els seus sons i les diferents clarors del dia.

Pere Garriga, Alcalde d’Arbúcies, amb Laura Romaguera (Comerç Arbúcies), Ernest Vila (Cases Rurals), Núria Monell i Marc Serra (Arha) i Maria Tayeda (Regidora de Turisme) en la presentació de la campanya. Foto: Aj. Arbúcies

Comparteix...

Deixa un comentari

16 − 15 =