El ple ordinari de Breda celebrat dilluns d’aquesta setmana ha aprovat per unanimitat el canvi de nom oficial del Centre Cívic. Amb motiu d’una moció presentada per la totalitat dels grups municipals representats en el consistori des d’ara aquest equipament municipal ha passat a dir-se Centre Cívic 1 d’octubre.

El text de la moció remarca que el passat 1 d’octubre més de 2.000 bredencs van exercir el seu dret a vot en el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya a l’equipament municipal, lloc habitual de celebració de processos electorals ordinaris. D’aquests, prop d’un miler van defensar al llarg de més de setze hores “de manera pacífica i democràtica les urnes, per tal de garantir al conjunt de la ciutadania el seu dret a vot, independentment del seu sentit i orientació ideològica o política”.

Per tant, es considera que l’1 d’octubre “va ser una data històrica per la vila, atesa l’enorme transcendència dels fets ocorreguts aquell dia i la defensa numantina per part de la població bredenca dels principis democràtics fonamentals de dret a vot i de llibertat de pensament ideològic”.

Els acords de la moció exposen que l’equipament passi a dir-se de manera oficial Centre Cívic 1 d’octubre, anomenant-lo de manera física mitjançant el suport material que es consideri oportú. També que es procedeixi a la inscripció del nou nom a l’inventari de béns municipal i que es faci la deguda comunicació als estaments públics que pertoqui.

 
Comparteix...

Deixa un comentari

dinou − 18 =