Aquest mes d’octubre s’ha dut a terme el control veterinari periòdic del colomar municipal.  En primer lloc s’ha fet un cens a partir del qual s’ha sabut que més de 140 coloms utilitzen aquest colomar. Després s’ha reduït la colònia fins a 73 coloms, una xifra més adequada a la mida del colomar, sobretot tenint en compte que aquest és visitat esporàdicament per altres exemplars.  S’ha fet una selecció de parelles, una desparasitació dels coloms i del colomar i una vacunació contra el virus de Vancastle, una malaltia comuna dels ocells. Finalment, els coloms vacunats han estat marcats amb una anella en una de les potes.

El colomar municipal controlat es va construir el 1999 després de dur a terme diverses actuacions de desallotjament i neteja de colònies de coloms ubicades en espais públics com ara els celoberts de can Ramis o el campanar de l’església de Sant Martí. El manteniment del colomar municipal es fa amb la Fundació Acció Baix Montseny, que s’encarrega de fer-ne la neteja i d’aportar-los el menjar adequat per a la seva alimentació i reproducció.

L’existència del colomar municipal controlat ha permès minimitzar els problemes de les colònies lliures de coloms i la brutícia en places i carrers. A més, el control veterinari garanteix unes condicions de salut dels coloms i de salubritat del colomar.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats