El dia 28 de febrer d’aquest any farà deu anys que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es va constituir en assemblea i el dia 27 de març de 2014 en farà deu que es van presentar públicament a la Biblioteca l?escorxador. Són dues dates que la gent de la CUP celonina tenen molt gravades perquè, com expliquen sempre ha estat el començament de “l’arrelament d’una nova manera de fer i entendre la política basada en el municipalisme i la capacitat d’incidir a nivell nacional”.

Des d’aquell 2004 fins ara, la CUP ha estat present en la vida social i política de Sant Celoni i el Baix Montseny amb l’impuls de campanyes de tota mena que incideixen en l’habitatge digne, l’oci alternatiu  i popular, la immigració amb el lema “tots som celonins i celonines” i la defensa aferrissada del territori i la sostenibilitat en temes com l’ARE, La Ferreria i el Camí Ral, el P16 i la ronda Nord. Han estat activistes al carrer amb xerrades, concentracions i manifestacions contra les retallades i la precarització laboral.

A partir de l’any 2007 la CUP ha fet un pas i té representació a l’ajuntament de Sant celoni amb dos regidors que els ha renovat l’any 2011. Tant en la legislatura passada com en aquesta han estat decisius en el color del govern municipal. Entre el 2007-2011 van decidir per un canvi de colo i després de molts anys va tornar a governar CiU, en minoria. L’any 2011 van decidir abstenir-se en el ple constituent de l’actual ajuntament i van permetre el govern del PSC, també en minori ja que, malgrat la seva posició decisòria en cap de les dues legislatures han fet el pas d’entrar a formar part d’un govern.

Tasca institucional

L’any 2007 van entrar per primera vegada a l’Ajuntament amb dos regidors, situació que s’ha conservat en l’actual legislatura. El seu objectiu és lluitar contra lògiques polítiques poc valentes i honestes. la defensa dels serveis públics municipalitzats, un habitatge digne, l’ajustament de diferències salarials en la plantilla de treballadors de l’Ajuntament i la rebaixa de sous polítics. En el futur més immediat volen incidir en el model d’escola, lluitar contra el ciment posant per davant les persones, optimitzar recursos i evitar patir les retallades en els serveis públics.

Per això, durant aquest any seguiran pressionant per aconseguir el porta a porta en la recollida de residus, trencar les lògiques perimetrals dels municipis del Baix Montseny, ttreballar per un nou model de policia local i apostar per un pla de xoc d’¡atenció a les persones més necessitades per combatre l’atur i assegurar els serveis públics en sanitat.

Comparteix...

Deixa un comentari

setze + onze =