Els Mossos d’Esquadra de Granollers van detenir, el matí del dia 14 de febrer, una dona de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Cardedeu i el seu fill de 19 anys per cinc delictes de furt comesos a diferents poblacions del Baix Montseny.

La investigació es va iniciar el mes de febrer arran que es rebés la denúncia d’una persona que manifestava que havia patit un robatori al seu domicili de joies sense que aparentment hi haguessin signes de violència ni forçament a l’habitatge. Els investigadors van poder acreditar que la treballadora d’una empresa de neteja de domicilis, principalment de gent gran, havia estat l’autora del robatori. Posteriorment es van poder acreditar quatre robatoris més tota la comarca, en concret a les poblacions on va actuar eren Les Franqueses del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Cardedeu i Llinars del Vallès.

La dona era molt afectuosa amb les víctimes per tal de guanyar-se la seva confiança i, posteriorment, sostreure’ls les joies i vendre-les en establiments de compravenda. Fins i tot la detinguda canviava les joies sostretes per bijuteria per tal que les víctimes no s’adonessin de la sostracció.

La investigació va permetre poder comprovar que era la mateixa detinguda i el seu fill qui venien les joies sostretes, i es van poder recuperar algunes, no la totalitat atès que la majoria havien estat foses. L’import total del botí ascendeix a 8.500 euros.

Es dona la circumstància que la detinguda, amb la intenció d’eludir l’acció policial i no ser descoberta, venia les joies a diferents establiments ubicats a poblacions diferents d’on es produïen els furts. El dijous 15 de març els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Granollers qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els detinguts no tenien antecedents previs.

A hores d’ara la investigació continua oberta per esbrinar si hi ha més persones afectades.

Comparteix...

Deixa un comentari

1 × tres =