Com cada 5 de gener, un bon nombre de persones van participar dels actes d’homenatge organitzats a Sant Celoni amb l’objectiu de recordar i homenatjar al maqui anarquista Quico Sabaté, assassinat al carrer Santa Tecla d’aquest municipi del Baix Montseny ara fa 54 anys, abatut per la Guàrdia Civil i el sometent. Els actes d’homenatge es van allargar durant tot el cap de setmana amb el passi d’un documental a La Clau del Baix Montseny i l’habitual concentració al carrer Santa Tecla i al cementiri de Sant Celoni, indret on es van fer diversos parlaments glosant i reivindicant  la figura del guerriller antieixista.
En els darrers vint anys les accions encaminades a fer conèixer la figura de Quico Sabaté s’ha intensificat. En aquest sentit, l’any 2010, en motiu del 50è aniversari, es va crear una comissió formada per diversos col·lectius com el Casal Independentista Quico Sabaté de Sant Celoni, la CUP de Sant Celoni, l’Associació Llibertària del Vallès Oriental, la CNT de Granollers i comarca i la CGT del Vallès Oriental, a través de la qual es van organitzar diversos actes en record de la seva lluita i els seus ideals llibertaris que van acabar amb la dignificació de la seva tomba i la realització d´un mural i una escultura al poble de Sant Celoni.

 

Foto: Argi Ferrero il·lustra, a La Clau del Baix Montseny, amb informació documentada posterior a la mort de Quico Sabaté.

Comparteix...

Deixa un comentari

16 + 1 =