La jornada del referèndum al Baix Montseny és en marxa malgrat els problemes en el sistema informàtic que ha obligat a aplicar un pla, almenys en el cas de Sant Celoni que s’estant agafant a mà els DNI. Les urnes, arribades de matinada als col·legis electorals enmig d’un gran secretisme, s’han fet visibles poc abans de l’obertura dels col·legis una vegada constituïdes les meses. De moment, al Baix Montseny no hi ha cap problema en cap col·legi, tot i haver rebut la visita dels agents dels mossos d’esquadra que s’han quedat al voltant dels col·legis per garantir l’ordre.

Des dels CDR corresponents s’està demanant als veïns i veïnes que tot i que encara que hagin votat no marxin dels llocs de votació per seguir defensant-los i evitar que s’enduguin les urnes. En aquest sentit, en alguns col·legis electorals s’ha decidit lligar les urnes a les taules per dificultar una mica més que la policia, si es dona el cas, les pugui manllevar. També s’està fent una crida que en alguns col·legis hi falta gent.

Antiabalots a Breda

A les nou del matí s’ha presentat a Breda una furgona d’antiabalots. Així que s’ha detectat els veïns i veïnes del municipi han defensat les urnes. Explica Andreu Pujol, regidor de l’Ajuntament, que en poquíssima estona s’han aplegat més de mil persones fent una autèntica barrera humana. La policia ha parlat amb l’alcalde del municipi i han girat cua “perquè han vist que no podrien entrar sino feien una autèntica escabatxina”. Malauradament la reacció que la policia ha tingut a Breda no ha passat a altres llocs de Catalunya.

Problemes en el sistema informàtic per poder votar. FOTO: JPP

Carpes davant les portes dels col·legis electorals per aixoplugar-se. FOTO: JPP

Defensa de les urnes del poble de Breda. Foto: APM

Breda ha votat. FOTO: JPP

Vallgorguina a Canadà Parc. FOTO: Cedida

Vallgorguina fent cua per votar al centre del poble. FOTO: Cedida

A Santa Maria de Palautordera també han votat. FOTO: Cedida

Col·legi electoral de Santa Maria de Palautordera. FOTO: Cedida

Campins també exerceix el seu dret a votar. FOTO: Jordi Zaragoza

Comparteix...

Deixa un comentari

tretze − sis =