Consciència per la facilitat que es contagia el Covid-19, por perquè les notícies de persones que moren arreu per l’atac d’aquest virus, pel confinament o per la solidaritat i el reconeixement cap a uns professionals que si deixen la pell en unes condicions absolutament desbordades. Sigui pel que sigui la qüestió és que el Baix Montseny s’ha convertit en una autèntica fàbrica on tothom hi juga el seu paper. L’objectiu contenir el coronavirus i evitar que segueixi expansionat-se.

L’exemple el tenim a Santa Maria de Palautordera. Només va caldra que un parell de persones, la Natàlia Savé i la Carme Monforte, comencessin a fabricar mascaretes que ben aviat s’hi ha afegit altra gent i ara ja són una desena de persones que tenen màquina de cosir que s’han posat a treballar amb la roba cent per cent cotó que han anat recuperant. és igual que sigui de color negre o d’estampats, la qüestió és que faci servei. I de moment, ja se n’han beneficiat la brigada de l’Ajuntament, la policia local i els botiguers de la UBIC que tenen permís per obrir el seu negoci. Aquest grup, que ja ha fet més 400 mascaretes, segueix organitzant-se.

Algunes mascaretes fetes a Santa Maria de Palautordera. Foto: Natàlia Savé

Algunes mascaretes fetes a Santa Maria de Palautordera. Foto: Natàlia Savé

També a Vallgorguina hi ha un grup de gent organitzat amb la mateixa finalitat. Avui mateix han lliurat una càrrega de bates impermeables a l’Hospital de Sant Celoni i ja disposen de material per confeccionar mascaretes.

Bosses plenes de bates impermeables fetes a Vallgorguina per a l’hospital de Sant Celoni. Foto: cedida

Matewrial a punt per confeccionar mascaretes a Vallgorguina. Foto: cedida

A Sant Celoni davant les dificultats de subministrament de material pels sanitaris, l’Ajuntament i l’Hospital de Sant Celoni s’han organitzat per coordinar una xarxa de persones voluntàries del municipi que sàpiguen cosir per confeccionar bates hospitalàries. Per fer-ho amb les màximes garanties, s’ha elaborat un tutorial que podeu consular en aquest enllaç.

També a Breda hi ha persones voluntàries que s’han posat mans a l’obra per fer arribar bates sanitàries a l’Hospital de Sant Celoni. El material ja el tenen, la feina en marxa i ara caldrà buscar la manera de poder-les fer arribar davant les restriccions de mobilitat.

Confeccionant una bata impermeable per a l’hospital de Sant Celoni. Foto: Carme Grau

Comparteix...

1 comentari

Deixa un comentari

4 + 14 =