El Baix Montseny s’ha tenyit de groc. De groc republicà. ERC – Sobiranistes ha guanyat clarament les eleccions al Baix Montseny sent la primera força en disset dels divuit municipis amb 15.905 vots. L’únic municipi que no li ha donat la victòria ha estat Fogars de Montclús on Junts Per Catalunya l’ha relegat a la segona posició, només per quatre vots de diferència.

Precisament aquesta força amb un total de 9.042 vots ha estat la més votada en el conjunt del Baix Montseny, però no pas en tots els municipis. És el cas d’Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea i Sant Celoni on la segona força més votada ha estat el PSC i a Sant Pere de Vilamajor i Vilalba Sasserra la segona força més votada ha estat En Comú Podem.

El PSC ha obtingut la confiança de 7.602  electors del Baix Montseny essent la tercera opció política més votada i a certa distància se situa En Comú Podem amb 5.501 vots, mentre que la dreta anticatalana de C’s queda lluny d’aquestes quatre forces  polítiques amb 3.359 vots.

Una opció independentista com Front Republicà malgrat tots els problemes ha aconseguit 2.290 vots al Baix Montseny per sobre de la dreta fatxenda del partit Popular amb 1343 vots i els ultres de Vox amb els excessius 1.044 vots.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × dos =