Els ajuntaments del Baix Montseny, seguint la convocatòria de les entitats municipalistes AMI i ACM,  fan una crida a concentrar-se aquest dimarts 17 d’octubre a les 12 del migdia davant els consistoris catalans com a acte de protesta per l’empresonament per un suposat delicte de sedició dels líders de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart. Aquestes concentracions també s’han convocat als centres de treball.

I en aquesta línia per avui Crida per la Democràcia també ha convocat una manifestació nacional a les vuit del vespre amb espelmes a Barcelona sota el lema “Llibertat Jordis”, per reclamar la llibertat dels presos polítics. La manifestacó es farà a l’avinguda Diagonal, des de passeig de Gràcia fins la plaça Francesc Macià.

Des d’alguns punts dels Baix Montseny, com a Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, s’organitzen autocars per anar a Barcelona. A d’altres punts, com és el mateix Palau també ha convocat una manifestació loocal amb espelmes o el cas d’Arbúcies, que a les cinc de la tarda han convocat la població a Can Cassó a una concentració amb espelmes i a les deu del vespre una empaperada.

Les primeres reaccions a l’empresonament ja es van deixar notar ahir a la nit amb una sonora cassolada, més forta i llarga que de costum, a gairebé la totalitat de municipis de la comarca natural del Baix Montseny.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vallgorguina condemna l’empresonament de Sànchez i Cuixart i considera “vergonyosa” la persecució judicial de persones per les seves idees polítiques i lloa la tasca “exemplar, cívica i pacífica” dels dos dirigents independentistes. Per aquest motiu animen a la ciutadania a mostrar la seva solidaritat amb els empresonats i les seves entitats.

Comparteix...

Deixa un comentari

dinou − 12 =