El mestre florista celoní, Carles Jubany Fontanillas, s’ha proclamat campió de la Copa d’Espanya d’Art Floral 2018, en un acte organitzat per l’Associació Espanyola de Floristes (AEFI) dins del marc del Congrés Anual de Floristes, celebrat a Gijón (Astúries) entre els dies 22 i 25 de febrer.

La final d’aquesta copa, que es celebra cada quatre anys, va ser disputada per sis prestigiosos mestres floristes procedents de diversos indrets de la geografia estatal: Maria Miras, de Sabadell, Catalunya; Jorge Camino, de Dènia, Comunitat Valenciana; Salvador Miró, d’Alcoi, Comunitat Valenciana; Pilar Arriaga, de Toledo, Castella-La Manxa;  Irati Tamarit, del País Basc; i Carles Jubany Fontanillas, de Sant Celoni, que formava equip amb el mestre florista canari Miguel Angel Delgado, qui, en paraules del mateix Fontanillas, “ha estat clau per al seu èxit”.

Durant la competició, els sis finalistes van haver de demostrar el seu talent, la seva creativitat i la seva perícia en sis proves de característiques tècniques molt diferents: composició amb plantes, ram de mà, composició de grans dimensions, composició de taula, composició de núvia i composició sorpresa; algunes de les quals van estar relacionades amb la cultura asturiana i el seu imaginari.

El jurat, de caràcter internacional i integrat per Rosa Valls (presidenta), Alex Segura, Silvia Mir i Tracy Tomlinson, va proclamar guanyador Carles Jubany Fontanillas, de qui van valorar el tractament que havia fet de les flors, la seva originalitat i la consecució d’un estil propi. Amb la seva victòria, Carles Jubany Fontanillas accedeix directament a la final de la Copa d’Europa d’Art Floral, que es celebrarà a Polònia l’any 2020. La basca Irati Tamarit i la sabadellenca Maria Miras van completar el podi.

Amb vint-i-dos anys d’experiència en el sector, Carles Jubany Fontanillas és la tercera generació de la seva família que es dedica al món de l’Art Floral. Una tradició que aquest mestre celoní ha evolucionat gràcies al seu caràcter atrevit i innovador.

El seu projecte més recent i de projecció més internacional és FLOOS  la primera llibreria online del món de receptes de disseny floral, on floristes i estudiants d’art floral poden descobrir, a través d’instruccions pas a pas i mitjançant vídeos i fotos, les composicions més innovadores i sofisticades d’avui dia. Amb el lema The crafter’s secret (literalment El secret de l‘artesà), FLOOS desvetlla en català, castellà, anglès i francès els secrets dels floristes més influents del món, com ara Alex Choi (Corea del Sud), Natalia Zhizhko (Rússia), Mark Pampling (Austràlia), Per Benjamin (Suècia) o Daniel Santamaria (Espanya). Podeu conèixer millor Carles Jubany Fontanillas i el seu projecte a FLOOS. 

Comparteix...

Deixa un comentari

5 × 1 =