El Consell d’Infants Municipal (CIM) de Riells i Viabrea, ja és en marxa des d’ahir dimecres amb la participació dels nens de 10 i 11 anys del poble. En aquesta ocasió s’han tractat, com estava previst, temes relacionats amb les festes locals de Riells. Concretament, durant aquesta jornada els infants van posar a prova els seus coneixements sobre les festes que actualment se celebren al poble. Un cop feta la prospecció, la següent fase va consistir en fer propostes de festes noves. La resposta dels infants va ser “participativa i molt fructuosa”, segons l’opinió de l’Ajuntament aconseguint “una pluja d’idees que composa una base de treball realment florida que ara caldrà anar perfeccionant en les següents reunions del CIM”.

Els joves del poble també van començar a treballar en el que ha de ser la imatge corporativa del propi consell. Aquest nou disseny que sortirà del treball dels infants substituirà a final de curs l’actual logotip provisional i constituirà la marca oficial del consell.

Cal recordar que el CIM es reuneix cada dos mesos, i els temes a tractar aniran variant cada any, sempre amb la voluntat d’involucrar els nens en els temes que afectin l’interès general del poble. El funcionament intern és senzill: els alumnes treballaran els temes a classe, les conclusions es traslladaran als representants -que es reuniran a banda fora de l’horari escolar- i aquests debatran per arribar a un consens que serà la proposta final del CIM.

Comparteix...

Deixa un comentari

catorze − 6 =