L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat amb vuit vots favorables de GdP-ERC, CiU i CUP i quatre abstencions de PSC i PP una moció presentada pel Grup Municipal de GdP-ERC pel Dret a Decidir, el Referèndum i la República Catalana.

En aquest sentit, s’ha acordat rebutjar la imposició del regnat de Felip`VI a la ciutadania, com a fórmulña de pervivència d’una institució monàrquica caduca, retrògada, precindible i irresponsable constitucionalment. Tantmateix, s’exigeix a totes les institucions de l’Estat i al nou Rei imposat, respecte a la democràcia, respecte al dret a decidir el futur polític del poble català, i a no utilitzar la llei ni la força per impedir la lliure expressió de la ciutadania a les urnes.

En el text de la moció també s’exigeix respecte de les institucions de l’Estat i de Felip VI a la consulta del 9N, així com l’acceptació i actuació conseqüent amb els seus resultats. Demanen que, en nom del principi democràtic i de respecte a la voluntat popular, l’expressió d’una eventual majoria en favor que Catalunya esdevingui un Estat independent, signifiqui l’acompliment efectiu del mandat democràtic i l’ininici sense dilacions del procés d’autodeterminació i constitució del nou Estat.

Finalment, expressen el seu suport a que Catalunya esdevingui un nou Estat d’Uripa, en la forma de República Catalana, que fruït d’un procés constitucional democrètic, permeti a la ciutadania catalana fundar un nou sistema jurídic i polític basat en els principis de llibertat, igualtat i fraternitat.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × dos =