“Pensem que és necessari afavorir els processos participatius en la presa de decisions importants pel nostre municipi. La societat civil actual és una societat cada vegada més forta i s’ha de potenciar, des de les institucions, la seva participació, sent receptius a les seves veus”, així ho ha manifestat l’alcaldable del PSC a l’Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria, Eduard Vallhonesta.

Considera que un procés participatiu és un canal de deliberació i intercanvi entre l’ajuntament i la ciutadania amb l’objectiu de promoure el debat i recollir opinions i consensuar propostes per tal de desenvolupar una acció municipal concreta.

Els processos participatius que tenen previst proposar estaran orientats a la participació ciutadana en accions municipals concretes. A través d’un seguit de trobades delimitades en un temps concret volen afavorir el debat i el contrast d’arguments entre la ciutadania i les persones responsables del govern municipal. Volen escoltar i recollir les necessitats i propostes d’entitats, col·lectius i ciutadans i ciutadanes per dur a terme tot allò que tenen pensat per millorar i ampliar els equipaments i les infraestructures que necessiten Sant Celoni i la Batllòria.

Eduard Vallhonesta diu que aquestes accions concretes poden ser des de decidir es vol que sigui una zona verda, com es pot millorar l’espai públic, quins serveis ha d’oferir un nou equipament, com es poden millorar els serveis públics, com crear espais de convivència i com es poden millorar polítiques d’igualtat.  

Pel candidat del PSC els processos participatius donen l’oportunitat a la ciutadania de participar en  la millora de Sant Celoni i la Batllòria i una oportunitat per l’Ajuntament a l’hora de dissenyar les polítiques i actuacions municipals tenint en compte les opinions i les propostes de la ciutadania, millorant així la comunicació entre l’Ajuntament i els ciutadans.

L’objectiu principal d’aquests processos és escoltar la veu dels ciutadans i ciutadanes del municipi, creant un sentiment d’implicació i estimació del poble on tots i totes tinguin l’oportunitat d’aportar idees per fer un Sant Celoni i la Batllòria millor.

“Ens comprometem a escoltar a la ciutadania i incorporar les seves propostes en els projectes  que es duguin a terme en aquests processos participatius”, conclou Vallhonesta.

 

Comparteix...

Deixa un comentari

un × tres =