El temporal Glòria segueix afectant diversos punts del Baix Montseny i tant la Tordera com les rieres de Gualba i Arbúcies comencen a tenir un cabal més gran que no pas l’habitual per l’episodi de vent i pluja intensa d’aquest dimarts 21 de gener i que, tal com adverteixen els setrveism d’emergència els propers dos dies “encara seran crítics”.

Un exemple d’aquesta situació és a Hostalric on l’Ajuntament del municipi ha decidit tancar els accessos a les lleres de la riera d’Arbúcies i la Tordera, tal com ha explicat en una piulada l’alcalde Nil Papiol. En aquestas casos de pluges intenses es recomana allunyar-se de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar. també es recomana que el vehicle no s’aparqui en aquestes zones.

O aquesta altra imatge de la crescuda del cabal de La Tordera que ha penjat l’Ajuntament de Sant Celoni

 Pont del Riu Tordera a La Batllòria! @ajsantceloni #LaBatllòria @Vakapiupiu @eltempsTV3 @baix_montseny @laVila_rw @EL9NOU_VOr @tourdera1 @SoniaPapell @linformatiu_tve @AlfredRPico @TomasMolinaB @ARAmeteo @Meteoralia @laselvatv @VOrientalTv @nestor_meteo @Monica_Usart @Cat_Meteo pic.twitter.com/Z4HimwXTpo

En aquest sentit, segons informa l’Agència Catalana de l’Aigua, s’ha superat el nivell d’alerta en el riu Tordera la Llavina amb 10m3/s. El cabal és superior a l’habitual i es recomana evitar els accessos a la llera del riu, guals, creuaments a nivell i punts baixos.

Des de l’Ajuntament de Vallgorguina s’informa també que s’ha desbordat el riu Tordera a l’alçada de la nova rotonda de la C-35. Els accessos a Canadà Parc i Baronia del Montseny, s’han de fer obligatòriament, des de l’autopista AP 7 per la sortida de Cardedeu, aquesta sortida i també la de Sant Celoni per aquesta incidència són gratuïtes.

Mesures de seguretat a Santa Maria de Palautordera

Un arbre tombat a Can Portell a Santa Maria de Palautordera. Foto Jordi Suàrez

Però la llevantada afecta altres punts del territori com és el casde Santa Maria de Palautordera. Per aquest motiu s’han pres diverses mesures de seguretat per a les properes 48 hores.

Per una banda, des del Servei de Manteniment i Conservació del Departament de Carreteres de la Generalitat es comunica que la carretera BV-5301 des de la rotonda en construcció (“vado”- enllaç amb la carretera C-35) fins a Santa Maria de Palautordera està tallada.

Així mateix, totes les activitats escolars i esportives queden suspeses tant avui com demà i es recomana des del consistori i la Policia Local que, si no és imprescindible, ningú agafi el cotxe.

Per altra banda, La circulació ferroviària a lalínia R2 Nord i R11 de rodalies també ha estat molt complicada durant moltes hores aquest matí per caiguda d’arbres a la via  entre les estacions de Sant celoni i Llinars del Vallès. La circulació s’ha restablert cap a dos quarts de tres de la tarda.

A Sant Pere de Vilamajor també hi ha diversos carrers tallats per la caiguda d’arbres.

Al centre de Sant Celoni, tot i que les ratxes de vent fan més complicada la mesura, ha acumulat des del començament del temporal 174 litres per metre quadrat.   A Santa Maria de Palautordera la precipitació acumulada és de 172 litres per metre quadrat des d’ahir fins avui a la una del migdia.

Pluviómetre a l’Hotel Suís de Sant celoni. Foto: Miquel Comas Dorca

 

 
Comparteix...

Deixa un comentari

deu + catorze =