Els Mossos d’Esquadra han desallotjat al voltant de les 10 de la nit els activistes de la PAHC Baix Montseny i de l’Assemblea d’Habitatge Digne de Palau que des d’aquest matí eren dintre la sucursal del BBVA de Sant Celoni amb la intenció de passar-hi la nit i estar-hi fins aturar els 20 desnonaments que afecten 45 famílies de diverses famílies de municpis del Baix Montseny, tal com ja hem informat a www.laviladigital.com. Tot i amb això, des d’aquestes plataformes es preparen altres accions i, la més immediata, una roda de premsa convocada per demà al matí amb la que s’espera la presència dels alcaldes, o almenys una representació, dels que han signat una carta dirigida a Haya Real State, la immobiliària que gestiona els habitatges del fons voltor del BBVA.

Aquesta carta, que ja circula per les xarxes socials, es donarà a conèixer demà a la premsa i en la qual els alcaldes que l’han signada expressen la seva preocupació pels desnonaments programats i recorden que en alguns casos van ser tractats fa uns mesos a l’espera de trobar alguna sortida viable pels afectats però “ha passat el temps i no s’ha negociat res”. Els alcaldes demanen a Haya Real State que s’aturin els desnonaments fins que hi hagi una alternativa d’habitatge per les famílies afectades “ja sigui a través d’un lloguer social o un concurs de les administracions, Generalitat de Catalunya o ajuntaments”.

D’altra banda, consideren que és estrictament necessari que com a administració local puguin tenir una “comunicació directa, àgil i fluïda amb la seva entitat per poder negociar el que calgui”. La carta està signada per l’alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, Pamela Isús; i pels alcaldes de Sant Celoni, Raül Garcia; Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena; Llinars del Vallès, Martí Pujol; Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot; i de Cardedeu, Enric Oliver.

Comparteix...

Deixa un comentari

6 + 14 =