El diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, i la diputada al Congrés, Teresa Jordà, proposen tal i com demanen els municipis afectats, que la línia de rodalies acabi a Maçanet-Massanes, i no a Sant Celoni

L’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, la diputada al Congrés Teresa Jordà, el diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià i el diputat provincial Joan Martí, han reclamat avui a Riells i Viabrea més freqüència de trens a aquest municipi.

Josep Maria Bagot ha explicat que “aquesta és una reivindicació històrica. A Riells i Viabrea només hi paren 8 trens diaris en cada direcció en dies laborables, és a dir, només n’hi ha cada dues hores. Reclamem que la línia de rodalies s’allargui fins a Maçanet-Massanes, i no a Sant Celoni, i com que això suposa una gran inversió en aquesta estació, proposem que com a solució provisional, s’acabi a Riells i Viabrea”. Per Bagot, d’aquesta manera, també s’amortitzaria la nova estació que s’ha construït a Riells i Viabrea i que ha suposat una inversió de 4,7 milions d’euros.

El diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha explicat que “aquesta és una solució totalment factible, és eficient i no suposa inversió. A més suposaria una millora en la qualitat del transport públic dels habitants de la zona i desplaçaments en cotxe fins a Sant Celoni. Donaríem solució a una necessitat històrica que afectaria a forces municipis i fins i tot podria beneficiar a l’estació de tren de Sant Celoni, sobrepassada en capacitat d’aparcament de turismes”.

Estat propi per decidir les infraestructures
Per la seva banda, la diputada al Congrés, Teresa Jordà, ha explicat que ERC aposta per unes rodalies dignes, de qualitat, al servei dels usuaris i que faci d’eix vertebrador del país. “Aquest és un exemple més de la manca d’inversió crònica i deixadesa per part de l’estat espanyol en la xarxa de rodalies a les comarques gironines”, recalca la diputada republicana.

En aquest sentit explica que des de la seva formació política s’aposta pel tren de les persones i per les mercaderies. “Per nosaltres, les inversions del TAV no poden anar en detriment del servei de rodalies, ja que l’Alta Velocitat no respon ni a les necessitats socials ni a les econòmiques ni logístiques que necessita la nostra economia”. Per això, conclou Teresa Jordà, es necessita també un estat propi, per escollir i decidir les infraestructures que realment són necessàries per a Catalunya.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats