L’alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha reconegut que diumenge a la matinada en el moment que hi va haver l’agressió feixista als membres de l’Assemblea de Joves de Sant Celoni només hi havia un agent de servei, derivat de diverses circumstàncies provocades per la llei estatal que va facilitar la jubilació aquest mes de febrer passat d’un caporal i d’un agent i actualment hi ha quatre agents més amb baixa laboral i aquest darrer cap de setmana hi va haver una altra baixa que havia de cobrir aquest torn que finalment no es va poder fer. També ha recordat que els agents a partir del 56 anys poden demanar una segona activitat. L’alcalde ha explicat a NacióBaixMontseny que “establirem un mecanisme perquè no es torni a repetir”.

En qualsevol cas, Francesc Deulofeu ha volgut rebatre les crítiques que aquest matí ha fet el PSC en relació als fets de la matinada de diumenge i ha explicat abastament quina és la situació real de la policia local en general. D’entrada ha assegurat que si no ens trobessim en un context electoral els socialistes no farien tan soroll “utilitzen la situació de la Policia Local per fer campanya electoral” i ens segon lloc ha criticat la planificació del PSC durant 22 anys al govern municipal “que és la que, en definitiva, ens ha portat a la situació actual”.

Seguretat ciutadana competència de Mossos d’Esquadra

Tot i reconèixer la situació precària d’aquest darrer cap de setmana l’alcalde de Sant Celoni també ha volgut deixar clar que en temes de seguretat ciutadana la competència és dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local és un reforç que actua sota les directrius dels mossos i amb això “no ens traiem de sobre cap responsabilitat”, ha rematcat Deulofeu.

Ampliació i reestructuració de la plantilla

La Policia Local de Sant Celoni té actualment una plantilla de 28 persones i aquest any mateix es vol ampliar fins a 31. En aquest sentit, ja s’han aprovat les bases per a la convocatòria de dues places de caporal i s’estan acabant de perfilar les bases per una convocatòria que suposarà l’entrada de quatre agents, circumstància que ajudarà a estabilitzar la plantilla de la Policia Local, ha manifestat Francesc Deulofeu. Seguint aquest fil ha deixat clar que el procediment per convocar aquestes places és laboriós i no es fa en un mes.

Entre les previsions de futur també es vol reestructurar la plantilla actual en el sentit que quan es jubili un dels dos sergents que té el cos actualment aquesta plaça es reconvertirà perquè la pugui ocupar un agent. És a dir, de la convocatòria de quatre places d’agents se’n cobriran tres i la quarta s’ocuparà amb la jubilació del sergent.

Reivindicacions laborals

Pel que fa a les reivindicacions laboral de la Policia Local l’alcalde de Sant Celoni ha assegurat que s’hi està treballant i que ja s’han mantingut diverses reunions amb els seus representants i que hi ha qüestions que consideren justes i que procuraran donar-hi resposta positiva “tots els grups municipals hi estem d’acord”. De tota manera, Deulofeu ha recordat que per poder millorar el salari de la policia s’ha de revisar el conjunt de tota la plantilla i, en aquest sentit, ha recordat que ara no poden fer una valoració transversal, derivat de la llei del PP de limitar la despesa salarial. Últimament la llei és una mica més permisiva i es poden fer valoracions en grup, en qualsevol cas “el que no podem fer és posar plusos ni desiquilibrar la situació salarial dels treballadors de l’Ajuntament”.

Deulofeu ha conclòs amb un dard al PSC “el que està reclamant la policia és una promesa que els va fer el PSC l’any 2015 just abans de les eleccions municipals tot i l’informe negatiu d’intervenció”.

Comparteix...

Deixa un comentari

setze + 16 =