La COVID ha deixat a milers de famílies en situació de precarietat alimentaria i aquest any, no es poden recollir aliments directament al supermercat. Des de la irrupció del COVID-19 els Bancs dels Aliments han donat resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials, un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

Al Banc dels Aliments s’han distribuït al llarg del 2020 més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores; també es van distribuir 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros.

S’estima que l’emergència social derivada de l’emergència sanitària s’allargarà al llarg dels propers mesos i/o anys i afectarà a més persones. En un moment d’incertesa, derivat de la COVID-19, i per tal de preservar la salut i seguretat dels voluntaris i donants, s’ha posat en marxa un Gran Recapte on se substitueix la recollida física d’aliments, per una de virtual a través de donacions econòmiques.

Es destinaran tots els fons recaptats a l’adquisició d’aliments per a persones en situació de precarietat alimentària, promovent la recuperació d’aliments, evitant-ne el malbaratament.

Per fer les donacions en aquest enllaç

 

Comparteix...

Deixa un comentari

dos × quatre =