Com cada 5 de gener diversos grups i associacions de caire llibertari i anarquista s’han aplegat al cementiri de Sant Celoni per retre un nou homenatge a la memòria del maqui Quico Sabaté, assasinat en aquest municipi del Baix Montseny avui fa cinquanta-vuit anys. L’homenatge que s’ha portat a terme aquest migdia, al qual hi han assistit una vintena de persones, ha consistit en una ofrena floral i parlaments entre els quals el de la seva filla.

Aquest no serà l’únic acte d’homenatge ja que La Clau, Arran Baix Montseny i l’Assamblea de Joves de Sant Celoni han organitzat per a les cinc de la tarda una ofrena floral al carrer Santa Tecla on va ser assassinat el guerriller el 5 abatut pels trets del somatent i la Guàrdia Civil, i amb punt final al cementiri de Sant Celoni.

I el diumenge 7 de gener a partir de dos quarts de sis d ela tarda David Castillo farà una xerrada a La Clau sobre la resistència dels anys 70. Les morts d’Oriol Sugranyes i Salvador Puig Antich. aquest mateix diumenge a les set de la tarda es farà una marxa de torxes des del carrer Sant Tecla fins el cementiri sota el lema “58 anys sense Quico Sabaté, assassinat el 5 de gener de 1960. Ni oblidem , ni perdonem!”.

Aquests actes tenen com objectiu mantenir viva la flama dels ideals de Quico Sabaté cada 5 de gener. En els darrers vint anys les accions encaminades a fer conèixer la figura de Quico Sabaté s’ha intensificat i que van tenir una especial rellevància l’any 2010 en motiu de commemorar-se el 50è aniversari de l’assassinat del maqui anarquista i antifeixista.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 × cinc =