Els actes de commemoració del tricentenari arrenquen el proper dissabte 24 de maig amb la conferència “800 anys de gestació de la particularitat catalana”, a càrrec de Soraya Belmonte Puertas, llicenciada en història i màster en gestió patrimonial. A partir d’aquest dia, s’aniran fent activitats com conferències i col·loquis, activitats infantils, l’explosió “Curiositats del 1714”, una recreació històrica dels fets de 1714, una partida d’escacs vivent: borbons contra austriacistes o un concert sobre la música que s’escoltava el 1714, entre d’altres.

Hostalric forma part de la “Ruta 1714”. Aquesta ruta és una iniciativa de la Generalitat i el Museu d’Història de Catalunya que convida a visitar alguns dels escenaris protagonistes de la guerra de Successió (1705-1714), tant per la seva importància en els fets bèl·lics, com per la seva dimensió social i cultural. La “Ruta 1714” és una proposta d’itinerari cultural i turístic que passa per indrets històrics, monuments i les viles més destacades on van tenir lloc la guerra de Successió. En total, 52 poblacions d’arreu de Catalunya, entre elles Hostalric. El tram de la ruta per la vila d’Hostalric parteix de la fortalesa i s’estén pels boscos de les Guilleries i el Montseny.

Per commemorar aquests fets, durant els propers 8 mesos es faran tot tipus d’actes i activitats històriques que donaran a conèixer la importància d’Hostalric en una època tan transcendental de la història de Catalunya.

Comparteix...

Deixa un comentari

11 + nou =