El vallgorguinenc Iván Mateo, del Club Canicross Les Franqueses, ha guanyat el Campionat del Món de Pastors Belga (FMBB WC 2027) en la modalitat Canicross disputat a la localitat de Halle (Saale), a la Sajònia alemanya, segons que ha informat el club vallesà. La cursa no va ser fàcil ja que el corredor de Vallgorguina i el seu gos Bangus a la primera sèrie van quedar segons a no massa diferència dels primers classificats, però l’esforç en la segona sèrie els va permetre remuntar i finalment alçar-se amb el campionat del món.

El campionat es va celebrar entre els dies 26 i 30 d’abril amb 15 participants d’un nivell molt alt que durant tots aquests dies han posat de relleu la preparació de molts mesos per prendre part en una competició d’aquestes característiques i la compenetració del corredor amb el seu gos, tal com ho ha demostrat la quantitat de públic que en aquests dies s’han aplegat al voltant del complex esportiu de Halle.

Els campions Iván Mateo i Bangus. Foto: Club Canicross Les Franqueses