Jovent Republicà de Sant Celoni després de la presentació que es va fer dissabte passat 6 d’octubre a la plaça de la biblioteca amb una jornada que va combinar el lleure amb l’activitat política. El retorn organitzat dels joves republicans s’escau un any després de l’1 d’octubre de 2017 que de cap manera poden oblidar, ni pel que va significar ni per les conseqüències polítiques que ha comportat, motiu pel que no va faltar “el record per totes les preses i exiliades polítiques, ni per tots aquells conciutadans represaliats per un Estat Espanyol que ha sigut incapaç de donar una resposta política a un conflicte merament polític: el dret d’autodeterminar-se del poble de Catalunya”.

En l’acte de presentació també es va fer memòria en el sentit que el conflicte actual ve de lluny i s’arrossega d’anys “aquest 6 d’octubre feia 84 anys que el President Lluís Companys, en plena vaga general, va proclamar la República Catalana dins de la federació de repúbliques ibèriques, i ell i tot el seu govern va acabar a la presó”. Jovent Republicà de Sant Celoni emfatitza en el sentit que les coses no han canviat tant d’ençà aquells anys que semblaven ser de canvi i transformació, “però hem après que no hi ha dues espanyes, sinó una, d’engolidora, centralista i impassible”. 

Amb aquesta perspectiva els joves republicans van deixar clar que la seva lluita va més enllà de l’alliberament nacional perquè el seu objectiu és construir una república feminista, ecologista i socialista. “Són aquestes lluites, les lluites compartides entre tots aquells que estimem la terra, les que ens uneixen i ens fan més forts, que ens fan gegants. I és que la bandera de la dignitat, de la llibertat, de la justícia i la democràcia no entén de fronteres ni de colors”.

En les ponències Jovent Republicà de Sant Celoni va reivindicar el paper dels joves tant en el partit com en la política ja que tenen empenta, energia i determinació i, sobretot, per les seves idees.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 + set =