L’acord per formar govern a l’Ajuntament de Sant celoni entre JxCat i ERC es va prendre dimecres a la nit, però no ha estat fins a darrera hora d’aquest vespre que no s’ha signat el document oficial, a poques hores del ple d’investidura, que no s’ha rubricat en un acte conjunt i públic que s’ha portat a terme a la Rectoria Vella de Sant Celoni. En l’acord queda clar que Raül Garcia (JxCat) serà l’alcalde els quatre anys de la legislatura i que Magalí Miracle (ERC) a més de ser la primera tinenta d’alcalde també formarà part del Gabinet d’Alcaldia.

En el document s’explica que les eleccions del passat 26 de maig a Sant Celoni i la Batllòria han configurat un ajuntament divers, però amb una àmplia majoria independentista i que les dues forces que ja van governar la legislatura 2015-2019 “s’han vist avalades en la seva gestió amb un increment de vots i de regidors”. Aquesta qüestió sumada a la bona entesa entre els dos partits en l’anterior legislatura tant en qüestions locals com nacionals i la possibilitat de configurar un govern municipal estable amb majoria, els permet arribar a un seguit d’acords programàtics i organitzatius per a la legislatura 2019-2013.

Entre els acords més destacats que els dos partits ja han defensat i explicat durant la campanya electoral hi ha la reconnexió amb l’entorn amb la voluntat ferma de ser un municipi referent en matèria de medi ambient, referent en equipaments i serveis per a les persones i el territori i, en aquest sentit, amb una visió de capitalitat del Baix Montseny. I pel que fa a la Batllòria tractar-lo com un poble com cal, treballant amb el Consell de Poble per tal de desenvolupar els equipaments i serveis necessaris per La Batllòria i la seva identitat. JxCat i ERC corroboren que tot plegat s’ha de desenvolupar  amb fidelitat al mandat democràtic de l’1 d’Octubre i al servei del país i la seva gent.

Corresponsabilitat i confiança

En el text de l’acord programàtic s’explicita que els dos partits que formaran part del govern municipal ho fan amb “corresponsabilitat i confiança, principis que inspiraran l’organització municipal del proper govern”. Les dues grans novetats de la legislatura 2019-2023 són , per una banda, la creació del Gabinet d’Alcaldia amb representació de les dues formacions polítiques i serà el nucli principal de decisions del govern i on es tractaran  els principals projectes del pla de govern. I per altra banda la  creació de la figura d’un coordinador general que facilitarà una gestió tècnica de les diferents àrees de l’Ajuntament des d’una visió directiva i que respondrà davant el Gabinet d’Alcaldia. Aquesta figura serà consensuada per les dues formacions.

Com deiem al principi l’acord especifica clarament qui serà l’alcalde els propers quatre anys i la primera tinènça d’alcaldia. Per tant, l’alcaldia serà per a JxCat que també tindrà la segona, terca i cinquena tinences d’alcaldia. Per ERC li pertoca formar part del Gabinet d’Alcaldia i les tinences primera i tercera.

 Adjudicació de regidories del govern

Pel que fa a les regidories del govern l’organització queda definida de la següent manera:
 
Gabinet d’Alcaldia (JxCat i ERC): Presidència, Coordinació general, secretaria, comunicació, protocol, projectes estratègics.
 
Junts per Catalunya: Cultura, Educació i Esports, Seguretat Ciutadana, Atenció Ciutadana i Barris, Serveis Generals i La Batllòria i Espai públic
 
Esquerra Republicana de Catalunya: Promoció Econòmica, Medi Ambient i Urbanisme i Afers Socials.

Comparteix...

Deixa un comentari

vuit − set =