La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha visitat l’Institut Baix Montseny acompanyada de l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño i la regidora d’Educació, Júlia de la Encarnación. Durant la visita la consellera ha pogut conèixer amb més detall el projecte d’innovació educativa del centre que el 2011 va ser mereixedor del premi Catalunya d’Educació atorgat per la Generalitat en la categoria de centres educatius.

La directora del centre, Teresa Borotau, ha explicat a la consellera que “aquesta estructura organitzativa del projecte pedagògic i de l’equip humà possibilita un conjunt de bones pràctiques educatives que han portat a una millora considerable dels resultats acadèmics dels alumnes, amb un 12’5% alumnes amb qualificació d’excel·lència. També ha contribuït a millorar la cohesió social creant un espai comú de valors compartits que, des del respecte a la diversitat, afavoreixen la convivència”.

La consellera ha visitat les aules dels diferents projectes de diversificació i innovació educativa del centre i ha encoratjat als alumnes a millorar la seva formació tant a nivell de coneixements com d’habilitats i actituds per tal de poder esdevenir “ciutadans actius, responsables, autònoms i competents.”

Cicles de formació professional

També ha visitat les instal·lacions dels cicles de formació professional i ha reiterat “l’aposta que el Departament d’Ensenyament farà properament per millorar les instal·lacions a curt termini i la voluntat de treballar per generar nova oferta formativa en complicitat amb els agents econòmics del territori”.

També, va fer una petita trobada amb tot el claustre del centre on ha aprofitat per felicitar a tots els professors i professores per “l’excel·lent tasca educativa que estan duent a terme” i els ha encoratjat a continuar treballant des de l’estima a tots i cadascun dels alumnes, acompanyant-los en el seu creixement personal per què esdevinguin adults responsables, autònoms i creatius.

Per acabar, ha rebut tres representants dels alumnes del centre que li han pogut manifestar les seves inquietuds i les propostes per millorar l’educació del nostre país.

Després de la visita, l’alcalde Joan Castaño va mostrar la seva satisfacció davant el reconeixement públic als projectes d’innovació educativa de l’Institut Baix Montseny i al bon treball educatiu que està duent a terme tota la comunitat educativa del municipi. “Cal que tots els celonins i celonines ens felicitem i posem en valor la bona tasca educativa dels professionals de totes les escoles del nostre municipi”. Per últim, l’alcalde ha afegit que està molt satisfet que la consellera hagi vingut a conèixer les instal·lacions de l’Institut i hagi copsat de primera mà la necessitat d’un nou edifici que dignifiqui les condicions de la formació professional. “Esperem que el nou edifici sigui una realitat ben aviat”, ha conclòs l’alcalde.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × 5 =