La CUP de Sant Celoni i la Batllòria ha reconegut  que les eleccions del passat 26M, en què la candidatura va perdre un regidor, malgrat haver incrementat el nombre de vots, no els ha permès assolir les expectatives plantejades en aquestes eleccions municipals.

Consideren que els motius que els ha portat a aquesta situació són diversos i complexos, però en aquest sentit anomenen la influència de la doble urna d’eleccions europees i municipals i el context nacional que ha propiciat una forta presència d’actors polítics nacionals com Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Pedro Sánchez en aquestes eleccions local. Amb tot i això, han cregut necessari iniciar un procés de debat per tal de revisar el seu projecte i el seu encaix en aquest nou cicle polític que ja està en marxa.
 
Finalment, feliciten Junts x Catalunya per la victòria en vots, així com ERC i el PSC per la seva pujada electoral. Lamenten, així mateix, que una força d’esquerres com Podem no hagi obtingut representació al ple.
 
Més independentista i més d’esquerres
 
Des de la CUP tenen clar, en qualsevol cas, que els resultats que han sorgit de les urnes, en comparació als de fa quatre anys, han donat lloc a un consistori més independentista i, dins d’aquest, més d’esquerres que el de l’anterior mandat. Per això, davant d’aquest escenari, “la CUP no volem renunciar a la nostra proposta per Sant Celoni i la Batllòria, així com a traslladar aquesta tendència de la ciutadania al govern municipal”.
 
Reconeixen, també, que no estan en una posició de força dins l’aritmètica del ple municipal, però malgrat tot “veiem possibilitats d’incidir en el futur govern municipal assumint responsabilitats de govern que ens permetin complir amb el compromís nacional amb un model de poble de caire social, sostenible i transformador”.
 
I per tot plegat, anuncien que comencen una roda de contactes amb la resta de grups polítics i activen els mecanismes assemblearis de presa de decisions per tal d’aconseguir un govern municipal que sigui el màxim independentista i d’esquerres possible. “Som conscients de la dificultat d’aquest repte donades les circumstàncies, però no volem perdre l’oportunitat de traslladar al govern municipal l’expressió de les urnes i de contribuir a posar rumb a les polítiques celonines i batllorienques”, conclouen des de la formació anticapitalista..

Comparteix...

Deixa un comentari

disset − 9 =