Tal com va avançar laviladigital ahir a la tarda, tots els camins apuntaven a un pacte bipartit entre JxCat i ERC per formar el govern municipal de la legislatura 2019-2023, prescindint de la CUP malgrat els oferiments clars que la formació anticapitalista havia fet la setmana passada de poder formar part, també, del govern municipal. Amb un acord gairebé tancat entre JxCat i ERC l’entrada de la CUP al govern era molt complicada, cosa que s’ha confirmat amb el comunicat emès per aquesta formació.

La voluntat de la CUP de formar un govern de concentració nacional al costat d’ERC i Junts per Catalunya, que permetés -d’altra banda- impregnar l’acció de govern de les iniciatives programàtiques de la CUP, “no ha rebut el suport necessari per part d’aquests dos grups”, comença dient el comunicat.

Reconeixen que malgrat que ERC es va manifestar favorable a aquesta opció, cap de les dues formacions ha dut a terme els moviments necessaris per tal que l’entrada de la CUP al govern fos una realitat.

Amb tot i això lamenten que, l’aclamada unitat nacional manifestada reiteradament tant per ERC com per Junts per Catalunya no ha estat un motiu prou de pes per fer que aquests dos grups “encarin amb valentia aquest nou cicle polític mitjançant un govern ampli que sàpiga afrontar la situació d’emergència social i nacional que vivim i viurem”.

Manifesten que la CUP continuarà a l’oposició, treballant de forma constructiva, per fer possible que Sant Celoni i la Batllòria encarin amb garanties els grans reptes que tenen al davant.

Alhora, “la CUP continuarà amb un peu al carrer, treballant en el projecte Barris, al costat del teixit associatiu celoní i batllorienc, i al costat sempre de les diverses lluites socials i ambientals”, conclou el comunicat.

També hauries de llegir:

JxCat i ERC tenen el pacte per governar l’Ajuntament de Sant Celoni pràcticament tancat

Comparteix...

Deixa un comentari

14 − 3 =