El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, han visitat avui la finca del Vilar, a Fogars de Montclús. Durant la visita han explicat els futurs usos de l’equipament, propietat de la Diputació de Barcelona, dins el Parc Natural – Reserva de la Biosfera del Montseny.

La finca acollirà un nou espai de creació per a escriptors i artistes, un nou equipament «a disposició de la societat i de la cultura del país, en una aposta innovadora i modernitzadora del nostre patrimoni, i amb l’acompanyament de la Generalitat», ha explicat el president de la Diputació. En aquest sentit, Castells ha reiterat «la importància de la conservació patrimonial en l’imaginari de la Diputació de Barcelona, present des de fa més de 100 anys». Durant la visita, Castells ha anunciat la constitució, de forma immediata, d’una comissió de treball per definir el calendari del projecte.

El nou equipament al servei de la creació artística s’habilitarà en un espai que la consellera de cultura de la Generalitat, Laura Borràs, ha qualificat com a «idoni per poder desenvolupar la creativitat, una reclamació que ens fa reiteradament el món de la cultura». Borràs ha agraït «la generositat de la Diputació» i ha assegurat que «la literatura hi serà segur, però no ens tanquem a d’altres disciplines».

El Vilar

La finca del Vilar ocupa 148.000 metres quadrats al terme municipal de Fogars de Monclús i ha funcionat des dels anys 70 com a residència temporal de descans del president de la Diputació de Barcelona. També ha acollit sessions de treball i reunions d’alt nivell polític, com ara algunes trobades preparatòries dels Jocs Olímpics de Barcelona, amb el president Antoni Dalmau i Pasqual Maragall.

La finca del Vilar és propietat de la Diputació de Barcelona des del 1929 quan, sota la presidència de Josep Maria Milà i Camps, comte del Montseny, va ser comprada per 125.000 pessetes.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × dos =