SENYS I NEGRES ES FAN NOTAR
De fet, ja fa dies que Sant Celoni bull amb la força dels Senys i els Negres i els seus preparatius amb les seves paradetes, engalanant cases i carrers, enviant tuits amb #FMsantceloni. Jordi Flores en representació dels Negres i Garci per part dels Senys van coincidir en l’objectiu de les dues colles: “acompanyar la Festa Major, posar els nostre granet de sorra perquè la gent gaudeixi de la festa, es mogui, surti, se senti poble”. A través de twitter, facebook i Instagram tothom qui ho vulgui podrà estar informat minut a minut de tot el que passi a la festa (@Muntanyetes i Senyoreta Muntanyetes). Dos col·laboradors de Punt 7 Ràdio seran els encarregats d’acompanyar a la Srta Muntanyetes arreu i explicar-ho a la xarxa. També s’anima a tothom a convertir-se en cronista de la festa enviant els comentaris via twitter #FMsantceloni.
Altres adreces que cal tenir en compte per seguir la festa major al moment a través del mòbil i si es desitja interactuar són el twitter de les colles @CollaMontsenys i @montnegres. També mitjans digitals com ara @baix_montseny seguiran la festa a través de la xarxa.

NOU MARXANDATGE
La Paradeta de Can Ramis ha obert portes aquesta setmana on enguany, a més de comprar-hi els tiquets del sopar popular, l’arrosdel seu respectiu marxandatge, sobretot samarretes que enguany presenten nous dissenys.sada, Correxarrups i Correxutxes, també es podran adquirir els mocadors de Senys i negres i la novetat dels barrets de palla, davantals i una bossa motxilla de cadascuna de les colles.
Precisament les dues colles ja fa dies que han obert les seves respectives paradetes per a la venda del seu respectiu marxandatge, sobretot samarretes que enguany presenten nous dissenys.

LA FESTA SOLIDÀRIA
Com és habituial en les darreres edicions de la Festa Major de Sant Celoni la competició entre Senys i Negres comença una setmana amb la prova solidària per excel·lència amb la “Dóna sant per a la festa”. Així, integrants de les dues colles els dies 30 i 31 d’agost es van fer donants de sang.L’objectiu plantejat era poder recollir 500 bosses de sang.
La festa solidària, però s’ha ampliat i el dissabte 31 d’agost hi va haver recollida d’Aliments i Gots reutilitzables de festes majors que es convertiran en aportació al Banc d’Aliments.

ZONA BLAVA GRATUÏTA
La celebració de la Festa Major també comporta retocar alguns serveis. Així, s’ha acordat l’ampliació de l’horari de les terrasses de bar les nits del 6 al 7, del 7 al 8 i del 8 al 9 de setembre. Els establiments de pública concurrència de Sant Celoni que disposin de llicència municipal per a instal·lar terrasses podran perllongar l’ho- rari fins a les 2 de la matinada, gaudint, a més de mitja hora més sobre l’horari de tancament per tal de dur a terme el seu desallotjament (durant la qual no podran servir-se consumicions, ni admetre clients a la zona de terrassa).
D’altra banda, la zona blava serà de lliure accés i des del dijous 5 de setembre a les 12 del migdia, fins el dissabte 7 de setembre, a les 8 del vespre hi haurà accés lliure (no pagament) a totes aquestes places d’aparcament amb la finalitat de facilitar els actes i la circulació durant la Festa.

LA FIRA A LA FORESTAL
Relacionat amb l’aparcament, assenyalar que l’espai de la Forestal és tancat des del 2 de setembre ja que en aquest indret hi ha ubicada la Fira d’atraccions i no es tornarà a obrir fins el dilluns dia 16 de setembre, quan estigui tot desmuntat.

SETMANA DE SOPARS
El 4 de setembre la Colla Gegantera organitza un sopar a la fresca al carrer Sant Pere, davant el seu local social. Botifarra amb mongetes, beguda i postres.
Al mateix carrer, l’endemà la Colla del Montnegres faran la seva tradicional botifarrada i començar a carregar piles per l’inici de la Festa Major amb pa amb tomàquet i botifarra, concurs de postres i gresca per a tots els assistents.
Els MontSenys el seu lloc de reunió a la plaça Comte del Montseny amb el tradicional sopar de carmanyola i engalanament del territori Seny. Enguany han decidit que penjaran una fotografia individual o de família, impresa per les dues cares d’un foli A4 i plastificat.

ESCULTURA EN FUSTA DELS GEGANTS
Dintre dels actes commemoratius dels 50 anys dels gegants de Sant Celoni Álvaro López farà una exhibició i mostra, el dissabte dia 7 de setembre, d’una escultura amb fusta dels gegants realitzada amb motoserra. A la plaça de l’Església a les 9 del matí.

EL CORREXARRUPS
És sens dubte una de les activitats multitudinàries de la Festa Major. MontSenys i MontNegres tornaran a emplenar els carrers de Sant Celoni amb una cercavila animada per Pep Callau&Cia. Pepsicolen. De la plaça de la Vila fins l’espai de concerts i barraques al Cardelús. Tres xarrups i quatre proves.

 

Comparteix...

Deixa un comentari

1 + dinou =