La Coordinadora d’AMPA del Baix Montseny, reunida a Sant Celoni en una trobada per continuar teixint xarxa al territori, ha coincidit en reclamar que les famílies tinguin veu i vot per decidir el model de gestió del menjador a les escoles. En aquest sentit, les AMPA demanen decidir conjuntament amb l’escola sobre el model de menjador per tal de garantir la qualitat d’aquest espai educatiu no lectiu summament important i que, en tot cas, ha d’estar integrat en el projecte educatiu del centre.

En qualsevol cas i independentment de qui se’n faci càrrec, demanen que la gestió del servei compti sempre amb la participació de tota la comunitat educativa del centre i reclamen que sigui un servei universal real i arribi a tothom.

El pes del copagament recau en les AMPA

Les AMPA del Baix Montseny reivindiquen el seu paper clau en l’educació perquè continuen suplint, en gran mesura, les funcions que hauria d’assumir el Departament d’Ensenyament, ja sigui fruit d’una mala gestió o, simplement, per inacció. Les AMPA denuncien que estan fent front a un copagament de l’educació (material escolar,
manteniment d’infraestructures, activitats extraescolars, etc) cada cop més difícil de sostenir davant l’actual situació de necessitat que pateixen moltes famílies.

No als tancaments, sí a la reducció de ràtios

Les AMPA denuncien la política de tancaments de línies i aules per part d’Ensenyament ja que, en l’actual context de pobresa, suposa una greu agressió a l’educació que no es pot permetre. Les famílies s’oposen frontalment al tancament de línia de P3 a Cardedeu (escola Germans Corbella) i Santa Maria de Palautordera (escola Fontmartina). La Xarxa d’AMPA del Baix Montseny fa una crida a altres AMPA del territori a sumar-se a la demanda urgent per tal que la ràtio a P3 sigui de 20 alumnes el curs vinent. La FaPaC defensa la reducció de ràtios com a mesura per garantir la qualitat educativa a les aules i evitar tancaments injustificats.

D’altra banda, la FaPaC estudia traslladar al Síndic de Greuges la seva queixa arran la no convocatòria del representant de la federació a les dues reunions de les Comissions de Garantia d’Admissió del curs passat 2015-2016 a diverses localitats de la subcomarca. La FaPaC reivindica el paper de les famílies en aquest espai.

En un altre ordre de coses, les AMPA assistents han donat suport a la moció presentada per les mares del Baix Montseny per aconseguir un servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni.

A la trobada territorial, celebrada la darrera setmana de setembre, hi van participar representants de les AMPA de Matagalls, Fontmartina, El Sui, Can Manent, El Blauet, La Tordera, Soler de Vilardell, dels municipis Cardedeu, Sant Celoni, Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya és la federació més gran de Catalunya amb més de 2.100 AMPA repartides en més de 750 municipis i aplegant més de 500.000 famílies de tot el país. És la federació majoritària tant a primària com a secundària. El 95% de les AMPA d’educació infantil i primària de centres públics hi estan federades; el 66,1% d’instituts de secundària, a més d’AMPA d’escoles bressol, llars d’infants i centres d’educació especial.
Les AMPA

Comparteix...

Deixa un comentari

3 + divuit =