La Guàrdia Civil ha intervingut en una caseta d’un solar situat al barri de les Illes Belles de Sant Celoni diverses armes, gran quantitat de cartutxeria metàl·lica i material explosiu. S’està investigant al propietari com a presumpte autor d’un delicte de tinença d’armes, munició i explosius. Efectius del lloc de la Guàrdia Civil i de la Intervenció d’Armes de Canovelles van iniciar una recerca davant diferents indicis que assenyalaven la possibilitat que un veí de Sant Celoni pogués estar emmagatzemant de forma fraudulenta material explosiu, armes i munició.

Els agents van localitzar a aquesta persona i van procedir a inspeccionar, amb el seu consentiment, una caseta instal·lada en un solar de la seva propietat situat al barri de les Illes Belles. Dins de la caseta van trobar gran quantitat de material explosiu, munició i armes, sense que el propietari en disposés cap autorització per al seu emmagatzematge.

Part de l’arsenal decomissat. Foto: Guàrdia Civil

Un autèntic arsenal

L’arsenal localitzat és una escopeta del calibre 12, un revòlver, sis canons de rifle (tres d’ells sense numeració) i un canó d’escopeta paral·lela, 29 granades de mà, 20 kgs de pólvora de diferents tipus, tres multiplicadors de morter amb detonador, 42 detonadors pirotècnics, 17 detonadors espoleta, un detonador elèctric, una espoleta per a granada de mà, un estopí complet d’artilleria, 13 bengales Expal, un coet GR MK sense càrrega, cinc cartutxos antiaeris de diferents calibres, cinc caps de projectils, cinc granades de morter, 18 mines antipersona d’instrucció i vuit mines anticarro d’instrucció.

A més s’han intervingut 12.934 cartutxos de diferents calibres, inclosos calibres de guerra i 39.300 pistons per a recàrrega de cartutxeria.

Grup de Desactivació d’Explosius de la Guàrdia Civil
 
Especialistes del Grup de Desactivació d’Explosius (GEDEX) de la Guàrdia Civil es van desplaçar a Sant Celoni a fi de supervisar el material trobat i retirar els artefactes i explosius per a la seva avaluació, anàlisi i desactivació.
 
La resta de productes intervinguts van ser traslladats a dependències de la Guàrdia Civil a Canovelles (Vallès Oriental) per a la seva comptabilització i posterior dipòsit en una armeria de Granollers (Vallès Oriental), d’acord al que es disposa en el protocol d’actuació amb aquest tipus d’elements sensibles. Pel que fa  a les armes i les peces fonamentals, van quedar dipositades en la Intervenció d’Armes de Canovelles.

Veure vídeo

Comparteix...

Deixa un comentari

un × 3 =