La Guàrdia Municipal de Breda ha emès un comunicat alertant d’una estafa que s’està produint aquests dies al municipi. En el text expliquen els detalls de la mateixa i manifesten que ja treballen per trobar solució. Finalment donen uns consells per a augmentar la seguretat.

D’acord amb el comunicat s’informa que una persona d’edat aproximada als 40 anys i pell morena (aparentment marroquina), truca a un domicili a l’atzar preferiblement de gent d’edat avançada; Un cop el veí obre la porta, aquest demana diners en efectiu per adquirir una bombona de butà, la quantitat que demana és d’uns 20 euros a 40 euros aproximadament, l’estafador manifesta que no té diners per adquirir-la i que per tant no té aigua calenta al domicili, manifesta que poca estona desprès, passarà a retornar els diners prestats, cosa que posteriorment no fa, aquest no retorna els diners .

Per aquest motiu, des de la Guàrdia Municipal, alerta que es tracta d’una estafa i que estan treballant en el cas, per la qual cosa demanem col·laboració ciutadana i que en el supòsit que algú es trobés en aquesta situació, cal trucar-los immediatament als seus telèfons de contacte 972.870.252 (central) o 660.826.812 (mòbil).

Consell bàsics de seguretat

En aquesta línia, també es recorda a tota la població un seguit de consell bàsics de seguretat.

– Construir comunitat és part de la prevenció: conegui els seus veïns i col·labori amb ells.
– Si viviu sols, no ho comenteu amb estranys.
– Només obriu la porta a gent que conegueu.
– Desconfieu sempre de qui truca a la porta dient representar un organisme públic o associació humanitària, ja que el delinqüent intentarà entrar a casa amb qualsevol excusa.
– Desconfieu dels serveis tècnics que no hagin estat sol·licitats prèviament; demaneu l’acreditació corresponent al tècnic i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix o en tot cas, truqueu a la GUÀRDIA MUNICIPAL per deixar constància.
– Comproveu que les portes i finestres hagin quedat ben tancades en sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc.).
– Tanqueu la porta amb clau encara que sortiu poca estona.
– En cap cas no heu de deixar notes a la porta indicant la vostra absència.
– Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes baixades, etc). La roba estesa, persianes mig baixades o l’activació d’un programador horari d’encesa de llums són mesures que indiquen que l’habitatge està ocupat.
– Podeu demanar a algú de confiança que tingui cura de casa vostra mentre sou fora.

Comparteix...

Deixa un comentari

un × 1 =