Al Baix Montseny la participació no és massa diferent del que està passant en el conjunt de Catalunya. Les dades facilitades a les sis de la tarda en el conjunt de tots els municipis de la comarca natural la participació és sensiblement més baixa que no pas el 28-A, tret d’Arbúcies que a aquesta hora ha votat el 64,06 per cent quan a l’abril ho havia fetel 63,99 per cent. Fins a les sis de la tarda al Baix Montseny ha votat el 62,78 per cent quan el 28-A ho havia fet el 67,28 per cent.

Significatiu, però, és el cas de Campins que confirma la desmobilització d’electors ja que a les dades facilitades de participació de les sis de la tarda d’unes eleccions a altres hi ha l’11,84 per cent, fent un percentatge encara més elevat que pas a les xifres de les dues de la tarda, A Gualba la diferència és del 6% menys i a Sant Celoni prop del 5%.

Pots consultar municipi per municipi en aquest enllaç.

Els que sí han votat

El celoní Josep Pagès, número sis de la candidatura de Junts per Catalunya que encapçala Laura Borràs, ha votat al voltant de les dues de la tarda a l’Ateneu de Sant Celoni on hi ha situat el col·legi electoral que li pertoca. Josep Pagès repeteix candidatura ja que en les eleccions del passat 28-A ja formava part de la llista, llavors encapçalada per Jordi Sànchez des de la presó de Soto del real a Madrid.

Josep Pagès ha fet una piulada remarcant que “Ja he votat per la independència i per la República, per totes i tots els 49 presos polítics, pels exiliats i pels represaliats. I especialment, pel meu president, el MHP Carles Puigdemont”.

D’altra banda, el socialista Eduard Vallhonesta és un dels tres noms propis del Baix Montseny en aquesta jornada electoral del 10-N ja que forma part, com a primer suplent, de la candidatura del PSC que encapçala Meritxell Batet. El celoní ha votat al col·legi electoral de l’escola Montnegre de La Batllòria poc abans de tres quarts de cinc de la tarda i la seva presència a la candidatura és la repetició de la que el partit socialista va presentar el 28-A.

 

Comparteix...

Deixa un comentari

14 − 6 =