La Policia Local de Llinars del Vallès ha col·laborat amb la Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “Heyho”, que ha intervingut a Catalunya 2.700 quilos de marihuana processada, la major confiscació a l’Estat espanyol fins ara d’aquest tipus de droga. Hi ha 25 persones detingudes de diferents nacionalitats: britànica, holandesa, espanyola, romanesa, moldava, lituana i brasilera, amb edats compreses entre els 20 i els 60 anys, que residien a Mataró (Maresme), Castedefells (Garraf) i Calafell (Baix Penedès). Els màxims responsables de l’organització eren britànics i holandesos. A més, s’han desmantellat dues plantacions de marihuana a Cabrera de Mar (Maresme) i Calafell (Baix Penedès) i s’han intervingut 98 quilos d’haixix.

La recerca va començar el mes d’abril passat després de la confiscació de 400 quilos de marihuana i 20 d’haixix, camuflats en un camió de palets de verdures i hortalisses a La Jonquera, quan intentava sortir del país amb destinació a Holanda. Es va descobrir llavors l’existència d’una organització criminal dedicada al cultiu, preparació i distribució de marihuana i haixix amb diverses cèl·lules actives i relacionades entre sí, l’activitat de les quals es localitzava en diferents punts de Catalunya i el País Basc

La banda criminal es componia de cinc cèl·lules i utilitzaven un entramat d’empreses fictícies, amb alguna d’elles registrada legalment però sense activitat lícita comercial, per donar aparença legal a les activitats que realitzaven.

S’han fet registres en 17 domicilis i naus industrials dels integrants de la banda on s’han intervingut 160.000 euros en metàl·lic (75.000 dels quals estaven enterrats en el sòl del garatge d’un dels líders de l’organització), efectes relacionats amb la preparació de la droga per a la seva venda i una arma de foc modificada i en perfecte estat per a ser utilitzada.

Als detinguts se’ls imputen els presumptes delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, tinença il·lícita d’armes, falsedat documental i una defraudació de fluid elèctric estimada en 85.000 euros.

Les diligències juntament amb els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Granollers.

Part de la drogas intervinguda. Foto: Guardia Civil

Comparteix...

Deixa un comentari

8 − quatre =