El darrer tren AVE que aquest dimarts al vespre feia el trajecte Figueres – Barcelona ha quedat aturat durant més d’una hora al punt d’estacionament avançat de Riells i Viabrea per una fallida elèctrica a la catenària, segons que han confirmat fonts de Renfe a Catalunya. El tren Avant havia sortit de l’estació de Vilafant portava 37 passatgers i han arribat a Barcelona amb 54 minuts de retard amb el mateix tren i no ha calgut l’autobús que la companyia ferroviària havia preparat.

Quinze dies després d’haver-se inaugurat la línia Barcelona – Figueres és la primera incidència greu que pateix l’AVE en aquest trajecte. Els passatgers recuperaran els diners del bitllet ja que segons la política de puntualitat que aplica Renfe, amb un retard de 15 minuts es pot reclamar la meitat del preu i a partir de la mitja hora la totalitat de l’import.

AVE més barat

L’avaria ha arribat el mateix dia que la ministra de Foment, Ana Pastor, anunciava que viatjar en AVE serà més barat d’aquí a “pocs dies”. Segons la ministra espanyola, els preus dels bitllets dels trens d’Alta Velocitat seran entre un 30% i un 70% més barats, depenent de les places disponibles i l’antelació amb la que es compri el bitllet. Així, es manté el preu base del trajecte però s’introduirà un descompte tenint en compte les dues variables.

“Intentarem que moltes persones, sobretot joves, puguin accedir a aquest servei”, ha assegurat Pastor a Antena3, i ha remarcat que “L’AVE és actualment el model de transport més eficient i competitiu” present a l’Estat espanyol. D’altra banda, la ministra ha ratificat que l’AVE arribarà a Galícia l’any 2018, tal com ja va anunciar el president Mariano Rajoy fa uns dies.

 

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats