Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

L’Ajuntament de Sant Celoni ha presentat l’avantprojecte de rehabilitació del cafè de l’Ateneu a representants d’entitats i col·lectius, donant continuïtat al procés d’informació i participació que es va iniciar el mes novembre de 2013. Durant la trobada, que va tenir lloc el 3 de juliol, els participants van expressar la seva satisfacció per la proposta, obra de l’arquitecte celoní Rob Dubois. L’avantprojecte respon a l’encàrrec de crear un equipament cultural complementari i integrat a l’Ateneu, un espai de trobada obert, que generi xarxa ciutadana, amb servei de bar i habilitat per a acollir-hi àpats i reunions d’entitats, activitats culturals diverses com concerts, tertúlies, arts escèniques, exposicions temporals…

Per a contractar l’arquitecte redactor, l’Ajuntament va sol·licitar una proposta gràfica i un pressupost a quatre arquitectes del municipi i una comissió tècnica va considerar  aspectes tècnics i econòmics, donant més puntuació a l’arquitecte Rob Dubois.  Segons quer ha explicat la regidora de Cultura i Educació, Júlia de la Encarnación, volem recuperar l’espai del bar de l’Ateneu i omplir-lo d’activitat lúdica i cultural. Considerem que el projecte guanyador ha  compaginat molt bé un disseny modern i innovador, que aprofita molt bé totes les possibilitats d’aquest espai, amb elements tradicionals, com el fals sostre i la línia de l’antiga façana. En aquest sentit, vull agrair les aportacions de les diferents entitats que han participat en les diferents reunions que hem programat, ja que, sense elles, aquest resultat no hagués estat possible.” rehabilitació1

El projecte de l’arquitecte Rob Dubois es planteja els següents objectius com crear una entrada/sortida ben proporcionada per les necessitats de les sales del teatre; crear una bona i directa relació (visual) del cafè amb el teatre, fer més visible  l’estructura i organització de l’Ateneu; equipar el Cafè amb un bar i cuina adequada per poder funcionar també com a restaurant; crear un accés directe cap al pati lateral (on n’hi ha l’olivera ara) i adequar l’espai com a  terrassa exterior.; fer possible a nivell tècnic i acústic la independització d’una part del Cafè per poder realitzar-hi petites actuacions (concerts, recitals, etc.); rehabilitar el cafetí recuperant tota la façana de vidre que dóna a l’interior del cafè mateix.; redistribuir els lavabos de la gran sala i fer-los accessibles; reduir les façanes actuals a la seva alçada original -la part superior de les façanes actuals es postissa- per recuperar les proporcions originals de l’edifici.; reorganitzar l’espai que es troba davant del cafè, on hi ha l’entrada principal, refer l’escala i proporcionar-la en funció del que es: l’entrada del teatre principal de Sant Celoni.; i incloure a la façana principal un gran aparador cartellera.

Durant la primera quinzena de setembre, l’arquitecte redactor lliurarà el projecte bàsic i executiu i després de l’aprovació inicial i definitiva del projecte es licitarà i s’adjudicaran les obres de la primera fase amb el propòsit que s’iniciï l’execució a finals de gener i es pugui disposar del nou edifici dins el 2n semestre de 2015. El pressupost màxim del projecte d’obres per que fa a la primera fase és de 377.736 € (iva inclòs). En una primera s’actuarà a l’interior del cafè de l’Ateneu, a l’accés i a les façanes. A la segona fase, es rehabilitaran els serveis del teatre, l’espai anomenat el “cafetí” i l’habitatge que hi ha a sobre, on antigament vivia el responsable del cafè.

rehabiliotació2

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Comparteix...

Deixa un comentari

17 − sis =