Les AMPA del Baix Montseny que recentment van crear la xarxa de la Fapac Baix Montseny s’estan mobilitzant prer pressionar el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya perquè no estan a favor de l’Acord Marc de regulació de menjadors escolars del Vallès Oriental i Maresme. En aquest sentit consideren que aquesta decisió, a la pràctica, dificultarà enormement que les AMPA i les petites empreses “continuem amb la gestió dels menjadors a les quals hi hem dedicat molts esforços”, expliquen des de les AMPA de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, remarcant que hi han dedicat molts esforços i en general disposen “d’uns menjadors que fan una excel·lent funció nutricional i pedagògica”. Les AMPA de les escoles de Sant Celoni també donen suport a la reivindicació.

Per aquest motiu, manifesten que si com a mares i pares es vol aturar el que consideren l’enèsima ofensiva contra el seus drets i responsabilitats d’opinar, decidir i participar “en l’educació dels nostres fills i filles, ens hem d’informar, organitzar i actuar al respecte”. En aquesta línia des de la Federació d’AMPA (FAPAC) volen articular una resposta unitària al Departament d’Ensenyament i entre les propostes s’ha posat sobre la taula hi ha l’elaboració d’un escrit adreçat al Departament, fer una carta de sensibilització i difusió de la problemàtica, preveure trucades i enviament de correus electrònics a Serveis Territorials demanant informació i explicacions i recollida de signatures per fer una campanya a través de la plataforma Change.

Conclouen expressant el seu malestar recalcant que els principals afectats són els infants, els actors menystinguts són els mares i pares, i el moment d’actuar és ara.

Comparteix...

Deixa un comentari

vint − 18 =