El ple de l’Ajuntament de Sant Celoni ha acordat per unanimitat una moció presentada per la CUP amb la finalitat de garantir el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Celoni amb la consulta del 9 de novembre. Així doncs,  els partits que hi donen suport són CiU, CUP, ICV i també el PSC, que és qui governa a Sant Celoni. Per tant, de manera inequívoca tots els grups amb representació municipal manifesten el suport de l’Ajuntament de Sant Celoni i La Batllòria al referèndum previst pel 9 de novembre d’aquest any.

Així mateix, es garanteix que l’Ajuntament col·laborarà amb el Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya amb tot allò que li sigui possible (padró, espais, recursos) per fer possible la realització de la consulta al municipi, per tal que els celonins i les celonines puguin exercir el dret a decidir. L’acord de la moció s’ha fet arribar a totes les entitats i col·lectius celonins que el passat 23 d’abril van signar el Pacte local pel dret a decidir.

En el text de la moció es destaca que la convocatòria d’aquesta consulta representa la màxima expressió democràtica en una societat. Un referèndum és aquell mecanisme de participació directa, en el qual la ciutadania es pot expressar respecte una qüestió col·lectiva que afecta al conjunt de la societat on viu i participa i l’Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria com a institució més propera a la ciutadania hauria de donar suport i impulsar en tot moment, mecanismes de participació i decisió que permetin aprofundir en la qualitat democràtica del municipi. I és per això que, com a institució de l’àmbit municipal, no pot quedar al marge d’un procés democràtic i de participació com el previst per al proper 9 de novembre de 2014.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 × dos =