Recentment s’ha portat a terme a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Celoni una reunió amb l’assistència del cap i el sotscap dels Mossos, l’alcalde i dos regidors de govern, el cap de l’oposició, dos membres de l’Associació de Veïns, i dos veïns que no formen part de la junta. La convocatòria de la reunió va sorgir en el ple ordinari del dia 2 d’abril, en l’apartat de precs i preguntes, quan els veïns i veïnes assistents varen expressar la seva preocupació, tant per les ocupacions d’habitatges com pels últims intents de robatoris i ocupacions ocorreguts la nit del diumenge dia 31 de març.

A la reunió, que va ser proposada i acordada per l’alcalde Joan Mora, es va posar de manifest per part dels veïns i veïnes la inquietud i preocupació que es viu a la urbanització, arran d’aquesta situació. Es va demanar que tan els Mossos d’Esquadra com els Vigilants Municipals dediquessin el màxim dels seu temps i esforços a evitar nous casos.

Algunes de les preguntes fetes per l’Associació de Veïns no varen poder ser contestades pels mossos, al·legant motius de seguretat, com per exemple, disponibilitat d’efectius, torns de treball, territori o poblacions a les quals donen servei.

Per la seva part, el cap dels Mossos va explicar que els robatoris a la comarca en els últims mesos havien disminuït notablement i, per aquest motiu, podien destinar més recursos, com ja es venia fent des del mateix dilluns dia 1. També, per part de l’Ajuntament, es va dir que farien canvis a les rondes dels vigilants i que aquests poguessin fer més presència al barri, sempre tenint present que es tracta de vigilants, i no pas de policia municipal. També es va comentar que es podria aprofitar la presència dels Agents Cívics, perquè fessin les funcions de control al mateix temps que fan les seves funcions pel barri.

No a les patrulles de veïns nocturnes

Altres temes a tractar per part de l’Associació de Veïns de Canadà Parc van ser, per una banda, que algunes persones del barri s’havien organitzat per fer patrulles nocturnes, i en aquest punt els mossos varen ser molt contundents a l’hora de desaconsellar absolutament aquest tipus de vigilància.

Els Mossos d’Esquadra varen fer lliurament a tots els assistents d’un díptic “Consell de Seguretat al domicili” i varen recordar la importància de la bona comunicació entre veïns, mossos i vigilants municipals, ja que aquesta col·laboració és la que permet en un gran nombre de casos enxampar als lladres o impedir que s’ocupin habitatges.

Per altra banda, es va parlar de les ocupacions i dels habitatges ocupats amb finalitats delictives com és el cultiu de marihuana, casos que es porten des de la Policia Nacional.

Comparteix...

Deixa un comentari

onze − 1 =