Des d’aquest migdia del diumenge 14 d’abril de 2013 l’estelada ja oneja a Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, gràcies a l’acció portada a terme per la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). En aquest sentit, Eduard Salmeron, president de l’AT que aglutina els dos municipis palauencs ha explicat que no és cap casualitat haver previst per avui l’acte simbòlic de la hissada de l’estelada “perquè és el 82è aniversari de la proclamació de la Reoública Catalana i de l’Estat Català pel President de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià”. Salmeron ha deixat clar que el canvi de la senyera que hi havia a la rotonda per l’estelada “és provisional fins que aconseguim l’estat Propi”.

Per la seva banda, Jaume Marfany, membre del secretariat de l’ANC,  ha explicat que som un grup de generacions de gent afortunada “perquè nosaltres veurem la nova República Catalana”. Ha afegit que per això cal seguir treballant amb il·lusió, força, convenciment i optimisme ja que ara “tenim l’oportunitat de crear un nou país”.

L’acte celebrat entre Palau i Sant Esteve amb la presència d’una nodrida representació política encapçalada pels alcaldes Salvador Canyellas i Jordi Xena, ha estat seguida per prop de tres-centes persones.

L’AT de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera, després de l’Assemblea General descentralitzada del proppassat 6 d’abril, on es van debatre les esmenes pendents del Reglament de règim intern i estatuts de l’ANC, també organitza, el dia de Sant Jordi,  lectures de poemes de Salvador Espriu a la Plaça Major de Palau. I el dia 27 d’abril, col·labora amb les altres Territorials del Baix Montseny a fer l’estalada d’espelmes a la plaça de la Vila de Sant Celoni.

I, en un altre àmbit, ha organitzat una xerrada amb els alcaldes dels dos municipis amb Catalunya Diu Prou i la sectorial de Sobirania Fiscal de l’ANC, per a informar-los de com pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats