Fa cosa d’un mes saltava la notícia que la intenció de la Diputació de Barcelona és que el Turó de l’Home recuperi el seu estat natural, és a dir, que té presa la decisió de desmantellar l’antic observatori meteorològic així com la carrtera que arribava fins al cim.

Davant d’aquesta possibilitat, la Coordinadora per a la salvagiarda del Montseny en el seu dia ja va emetre, un comunicat a través del qual anunciava que no havia pogut confirmar ni validar la notícia a través de la Diputació de Barcelona. Sigui com sigui, l’ens provincial en cap moment ha desmentit la informació apareguda als mitjans de comunicació.

Ara, qui hi ha dit la seva ha estat Josep Bernabeu, expresident de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, que exigeix resapecte per la feina que durant molts anys van fer els meteoròlegs de la família Garcia de Castro al cim del Turó de l’Home.

“Permeteu-me posicionar un cop més, ara com a expresident de la Coordinadora de la Salvaguarda del Montseny (càrrec que no enyoro en absolut, per la desmesura entre la feina a fer i el terrabastall de situació que tenim), en aquests moments en què sembla que finalment primarà la opció de desmunt del Turó…

La restauració i preservació de l’entorn també pot ser respectuosa i compatible amb “senyals” humanes que han aportat cultura i història. N’hi hauria prou en ser més sensibles amb les persones que com la familia Garcia de Castro tant han aportat a l’estudi, defensa i protecció del Montseny. Salut !!. Els mateixos que han permés i permeten barbaritats, obliden, en nom de la bona gestió, de ser agraïts amb qui realment van ser també gestors de la realitat diària del massís. El meu humil reconeixament a la tasca de tants anys de meteoròlegs del Turó, I per la seva especial sensibilitat en la seva feina de vigilants des del punt més alt i en les condicions més adverses”.

FOTO: Imatge d’arxiu amb Miquel Garcia de Castro, quan encara el servei de meteorologia del Turó de l’Home era actiu

Comparteix...

Deixa un comentari

un × cinc =